Varen in Hillegersberg

Huur nu een sloep en vaar door Hillegersberg!

Nu reserveren

Een sloep huren in Hillegersberg

Een vaartocht over de Bergse Plassen vanaf Winebar Mendoza in Hillegersberg duurt ± 2 uur. Natuurlijk kun je gewoon lekker een paar uur op de plas dobberen zoals de locals vaak doen. De lengte van een vaartocht over de Bergse voor en achterplas is ± 11 km en kan in 2 uur gevaren worden. Je komt op deze route geen sluizen tegen. Voor deze route volg je de knooppunten: 11, 9, 10, 9, 11

De Bergse Plas staan bekend om z’n villa’s met imposante tuinen, de molen en de vele kleine eilandjes op de Bergse Achterplas. Een vaartocht over de bergse Plassen duurt ± 2 uur. Maar je kunt er ook uren dobberen en genieten van de gezelligheid aan boord. Maak je vaartocht helemaal compleet met een flesje wijn en borrelbox van Winebar Mendoza of sushi van Restaurant Kyoto 

 

   

 

   

  

  

Bootje varen op de Bergse Plas

Deze vaartocht beginnen we vanaf de Weissenbruchlaan 149, aan het terras van Wine Bar mendoza vindt je onze sloepen. Voordat je gaat varen kun je hier een kopje koffie drinken of genieten van een lunch. De Skyline van Rotterdam herinnert je aan het feit dat je nog steeds in Rotterdam bent, maar verder dwingt de entourage van deze plek je gelijk het vakantie gevoel op. De Bergse Plas is geschikt voor mensen die naast een mooi stukje varen ook lekker willen chillen op de boot. Doordat er veel ruimte is op de Bergse Voorplas kun je de boot lang laten dobberen en genieten van de gezelligheid aan boord. Je vaart de Bergse Voor- en Achterplas rond in ongeveer 2 uur.

Vaar je verder, dan zie je watersportvereninging Aegir en de naastgelegen scouting verenigingen zij organiseren in het weekend zeilwedstrijden en zeiltrainingen, op zaterdag varen ook de karakteristieke vletten van de naast gelegenscouting verenigingen uit.

 Via het tunnelt onder de straatweg door, dat in het verlengde van de Prins Bernardkade ligt kom je op de Bergse Achterplas. Je vaart als eerste langs Sushi&Grill restaurant Kyoto, wil je wat eten? Haal hier dan vanaf half 4 verse sushi af. Verder bestaat de Bergse Achterplas uit talloze kleine eilandjes met recreatiewoningen. Dit gebied is een van de best bewaarde geheimen van Rotterdam en één van de parels van Rotterdam Noord. Vaar hier wat langzamer en voorzichtig tussen de eilanden door omdat er veel onoverzichtelijk bochten en kruisingen zijn. In de zomer krioelen hier talloze kleine bootjes tussen de eilandjes door met mensen die van of naar hun huisjes varen.

Tip! Combineer jouw vaartocht een lunch of borrel bij Winebar Mendoza, moet je kids bezig houden kijk dan eens bij DOK99 voor een potje Bowlen of een uurtje met de meiden Funshoppen in hillegersberg bij de lokale ondernemers.

Aandachtspunten voor deze route

Zeilboten hebben voorrang

Hier varen regelmatig veel zeilboten, deze hebben voorrang. Blijf uit de buurt en vaar altijd achter ze langs. Soms zijn er wedstrijden, blijf dan buiten de boeien baan i.v.m. je eigen veiligheid.

Let goed tussen de eilanden

Tussen de vele eilanden heb je soms slecht zicht, houdt de snelheid laag en kijk goed om je heen, vaar altijd zoveel mogelijk rechts en neem de bochten ruim zodat je kunt zien of er tegenliggers zijn.Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al onze Nieuwtjes en Aanbiedingen!