Varen zonder vaarbewijs

Voel je als een ware kapitein van de rivieren! Huur vandaag nog een van onze elektisch aangedreven sloepen !

Varen zonder vaarbewijs? Reserveer nu!

 • Zelf varen zonder vaarbewijs
 • Ruime elektrische sloepen
 • Ook leuk voor als bedrijfsuitje
 • Starten mogelijk op meerdere locaties
 • Geen sleutel nodig, starten met je mobiel
 • Online reserveren en betalen
 • Zelf varen zonder vaarbewijs
 • Ruime elektrische sloepen
 • Ook leuk voor als bedrijfsuitje
 • Starten mogelijk op meerdere locaties
 • Geen sleutel nodig, starten met je mobiel
 • Online reserveren en betalen

Je zult wel denken: varen zonder vaarbewijs, dat kan toch niet? Maar niets is minder waar. Bij Geen Boot Wel Varen kan het écht! Wij bieden jou de mogelijkheid om zelf een sloep te besturen, zonder dat je hiervoor ervaring én een vaarbewijs voor nodig hebt! Zo kan iedereen een van onze elektrisch aangedreven reddingssloepen huren in Rotterdam. Ideaal toch, vind je niet?

Onze sloepen hebben plek voor maximaal 12 personen, ruimte genoeg dus. Ook biedt de ruime buiskap extra bescherming tegen de zon of een briesje. En met een volle accu kun je wel 12 uur varen! Ontdek alle wonderen die de wateren in en om Rotterdam te bieden hebben.

Als je voor het eerst gaat varen, zorg er dan voor dat je - vóórdat je gaat varen - de instructies en regels goed doorneemt. 

Reserveer nu! Instructies

Een sloep huren in 3 simpele stappen!

Een fluisterboot huren bij Geen Boot Wel Varen is heel erg eenvoudig. Volg de onderstaande stappen en je huurt binnen een enkele minuut je eigen fluisterboot in Rotterdam. 

Zelf varen

Stap 1:

Je reserveert jouw sloep online op je computer of telefoon in ons reserveringssysteem.

Zelf varen

Stap 2:

Start de sloep met je telefoon via de link in het sms-bericht, deze ontvang je 15 minuten voordat je vaartocht begint.

Zelf varen

Stap 3:

 Gooi de trossen los en varen maar! Je bent nu helemaal klaar om te genieten!

Sloep huren zonder vaarbewijs

Het huren van een sloep is met de jaren steeds populairder geworden, omdat je voor het varen met een sloep bij Geen Boot Wel Varen geen vaarbewijs nodig hebt. Dit, tot veel ongeloof van onze tevreden klanten! Wist je dat je bij ons ook kunt varen in de herfst en de winter? Onze elektrisch aangedreven sloepen bieden jou de mogelijkheid om de mooie Rotterdamse vaarroutes te ontdekken.

Maak de tocht compleet door te kiezen uit een van onze heerlijke arrangementen.

Onze arrangementen

Regels voor een sloep varen zonder vaarbewijs

Ga je het water op? Zorg er dan voor dat je vaarregels kent! We weten dat je geen vaarbewijs nodig hebt voor het varen met een sloep, maar onvoorbereid op pad gaan is ook geen goed idee. Lees de regels voordat je vaartocht begint daarom altijd even goed door. Zo kom je tijdens het varen niet voor onduidelijkheden te staan!

Regels en instructies

Varen zonder vaarbewijs: meest gestelde vragen

Om meteen antwoord te geven op jouw vragen, hebben we speciaal voor jou de meest gestelde vragen op een rij gezet.Mag ik varen zonder vaarbewijs?

Ja. In Nederland mag je varen zonder vaarbewijs. Hierbij moet je rekening houden met dat je mag varen zonder vaarbewijs in een boot met een lengte tót 15 meter. Of een boot die niet sneller vaart dan 20 KM per uur. Bij ons is een maximale snelheid 6 km/u toegestaan.

Waar mag ik varen zonder vaarbewijs?

In principe mag je overal in Nederland varen zonder vaarbewijs. Maar er zijn enkele waterwegen waar een vaarbewijs wel noodzakelijk is, zoals bijvoorbeeld de grote rivieren in Nederland.

Speciaal voor jou hebben wij allerlei vaargebieden in en rondom Rotterdam op een rij gezet waarbij er geen vaarbewijs nodig is. Hiermee kun je zelf bepalen welke richting je op wilt gaan tijdens het ontdekken van de Rotterdamse wateren.

Bekijk de vaargebiedenWelke boot mag je varen zonder vaarbewijs?

Je mag op alle boten varen, mits ze - zoals al eerder omschreven - kleiner zijn dan 15 meter óf niet harder dan 20 km/u varen. Zo is onze sloep het perfecte middel om een vaartocht mee te maken, voor zowel jong als oud gegarandeerd plezier.

De sloep

De sloepen die wij verhuren - waarmee je mag varen zonder vaarbewijs - zijn elektrisch aangedreven.  Zo zijn ze geschikt voor bijna elke bestuurder én groot genoeg voor maximaal 12 personen. Ook zijn de sloepen comfortabele door de kussens die erop liggen, het prachtige ligdek en de buiskap die de sloep voor 1/3 bedekt. Ideaal tegen de zon of bij een koel briesje.

Sloep huren met schipper

Wil je toch varen met een schipper? Bij Geen Boot Wel Varen is het ook mogelijk om een sloep te huren inclusief schipper. Zo hebben we twee verschillende formaten sloepen, namelijk: sloepen tot 12 personen*, en een grote sloep waar tot wel 36 personen* aan boord mogen. Deze sloep is voorzien van de verplichte SI-keuring. De minimale afnamen voor het sloep huren met kapitein is 1,5 uur.

* I.v.m. de Covid-19 maatregelen gelden er tijdelijk andere tarieven en kunnen er minder mensen mee aan boord. 

Sloep huren met schipper

Onze steigers

Bergse Plassen - Hillegersberg

Bekijk locatie

Lombardkade - Rotterdam Centrum

Bekijk locatie

Bergse Plassen - Hillegersberg

Bekijk locatie

Lombardkade - Rotterdam Centrum

Bekijk locatie
Reserveer nu Word lid! Superdeal

Vandaag nog zelf varen? Dat is zo geregeld!

Reserveer nu