Varen in de winter

Tijd om je warme trui aan te trekken! Ontdek vanaf het water hoe prachtig de natuur in de winter is.

Varen in de winter? Reserveer nu!

 • Zelf varen zonder vaarbewijs
 • Ruime elektrische sloepen
 • Geen sleutel nodig, starten met je mobiel
 • Online reserveren en betalen
 • Een bedrijfsuitje? Geen probleem
 • De leukste arrangementen
 • Zelf varen zonder vaarbewijs
 • Ruime elektrische sloepen
 • Geen sleutel nodig, starten met je mobiel
 • Online reserveren en betalen
 • Een bedrijfsuitje? Geen probleem
 • De leukste arrangementen

Wist je dat je bij Geen Boot Wel Varen ook kunt varen in de herfst én winter? De laatste jaren is het namelijk steeds meer een trend aan het worden om óók in de winter het water op te gaan. Dit komt onder andere door de zachte winter- en herfstperiode. Doordat de blaadjes van de bomen vallen, kun je meer dan ooit van de natuur genieten. En wat dacht je van die vroege zonsondergang? Vanaf de sloep kun je in alle rust genieten van de prachtige kleuren die de natuur in deze tijd laat zien. De sloepen worden verhuur voor slechts €35,- per uur met een minimale afname van 2 uur. 

Zo zijn onze sloepen voorzien van comfortabele kussens, een ligdek én een buiskap die de sloep voor 1/3 overdekt. Ideaal dus voor wanneer de winterse kou je even teveel wordt. Kortom als jij graag even het huis uit wilt, dan is varen in de winter bij Geen Boot Wel Varen dé perfecte gelegenheid. Let er bij het plannen van de vaartocht op dat de sluizen in het vaargebied niet worden bediend. Er zitten sluizen tussen de Bergse Plas en de Rotte, de Kralingse Plas en de Rotte (vaarkaart knooppunt 7 en 8) en halverwege het Noorderkanaal. 

Een sloep huren in 3 simpele stappen!

Een fluisterboot huren bij Geen Boot Wel Varen is heel erg eenvoudig. Volg de onderstaande stappen en je huurt binnen een enkele minuut je eigen fluisterboot in Rotterdam. 

Zelf varen

Stap 1:

Je reserveert jouw sloep online op je computer of telefoon in ons reserveringssysteem.

Zelf varen

Stap 2:

Start de sloep met je telefoon via de link in het sms-bericht, deze ontvang je 15 minuten voordat je vaartocht begint.

Zelf varen

Stap 3:

 Gooi de trossen los en varen maar! Je bent nu helemaal klaar om te genieten!

 

varen-in-de-winter

Comfortabele sloepen voor ieder weer type

Onze comfortabele sloepen zijn ideaal om een frisse neus mee te halen, te vissen of om de prachtige natuur te bekijken. De ruime buiskap biedt beschutting tegen de wind of een winterse bui. Ook liggen er standaard kleedjes aan boord van de sloepen, zodat jouw gasten comfortabel kunnen zitten. 

Daarnaast zorgt de sterke elektromotor ervoor dat je - ook bij hardere wind - lekker kunt varen. Voor vertrek legt een medewerker kort uit waar je op moet letten tijdens je vaartocht, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

De vaarkaart

De vaarkaart bestaat uit de Rotte(meren), Bergse Plas en de Kralingse Plas. Ook mag je vanaf het Noorderkanaal doorvaren tot aan de Schie. Uitsluitend zeer ervaren schippers mogen de Schie op, let goed op want hier varen ook grote binnenvaartschepen. Het is niet toegestaan om Schiedam binnen te varen, de Coolhaven in te varen en de Nieuwe Maas op en tot slot mag je ook niet de Hennipsloot in t.h.v. de Rottemeren

Download hier de vaarkaart

Vaargebied en sluizen

Tijdens het plannen van je vaartocht, moet je er rekening mee houden dat de sluizen (tussen de Bergse Plas, Kralingse Plas én de Rotte) van 1 oktober tot en met 31 maart zijn gesloten. Uiteraard zijn er nog zat oplossingen hiervoor, namelijk: 

Varen op de Bergse Plas

Wil je varen op de Bergse Plas? Reserveer dan een sloep vanaf Winebar Mendoza in Hillegersberg. Je vaart dan direct de Bergse Voorplas op. Via het tunneltje - onder de straatweg - kun je altijd naar de Achterplas. Voor een vaartocht over de Bergse Plassen, is het advies om de sloep voor minimaal 2 uur te reserveren.

varen-in-de-winter

varen-in-de-winter

Varen op de Rotte

Ook in de winter is het mogelijk om helemaal naar de Rottemeren te varen. Reserveer een sloep vanaf de Lombardkade in Rotterdam, om te kunnen varen op de Rotte. Voor deze route heb je ongeveer 5,5 uur nodig.

Varen in de winter: handige tips

Met de juiste voorbereiding is het mogelijk om in de winter prachtige vaartochten te maken. Zeker voor de outdoor liefhebbers én mensen die rust zoeken, is varen in de winter een aanbeveling. Hierbij een aantal handig tips, zodat je goed voorbereid kunt gaan varen.

Zorg voor de juiste kleding

Tijdens het varen in de winter, is de juiste kleding onmisbaar. Het kan dan ook op het water aardig koud zijn. Daarom is het belangrijk dat je voldoende warme kleding draagt. Daarnaast helpen handschoenen, een warme muts en een dikke sjaal mee om je warm te houden.

varen-in-de-winter

varen-in-de-winter

Eet en drink voldoende

Wanneer het koud is, verbrandt je lichaam veel meer calorieën. Daarom is het extra belangrijk om goed te eten en drinken tijdens de vaarttocht. Vooral warm eten heeft de voorkeur, maar ook warm drinken zoals: thee, koffie en andere warme dranken zijn onmisbaar.

Bij een vaartocht over de Rotte, ben je van harte welkom voor een lunch of diner bij Restaurant de Prins, Rijntje aan de Rotte of Restaurant Nova. Wil je de sloep zelf niet terugvaren? Neem dan vóór het reserveren contact met ons op. Dan varen wij de sloep voor jou terug.

Lunch of borrel

Combineer ook jouw vaartocht op de Bergse Plas met een lunch of borrel bij Wine Bar Mendoza. Of ga voor een diner naar Gauchos aan de plas in Hillegersberg. Ook tijdens de vaartocht zorgen onze vrienden van Mendoza graag goed voor je.

Tip: bestel een fles Pascuel Toso Malbec bij tijdens het reserveren. Deze rode wijn is erg geschikt voor een vaartocht in de winter.

Onze verhuurlocaties in Rotterdam!

Onze opstapssteigers in Rotterdam zorgen ervoor dat je direct kunt genieten van al het moois dat Rotterdam te bieden heeft. Zo is er altijd een winter op- en afstaplocatie in Rotterdam beschikbaar. Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden. Wacht niet te lang en maak vandaag nog een reservering. Laat het varen in de winter maar beginnen!

Onze steigers

Bergse Plassen - Hillegersberg

Bekijk locatie

Lombardkade - Rotterdam Centrum

Bekijk locatie

Bergse Plassen - Hillegersberg

Bekijk locatie

Lombardkade - Rotterdam Centrum

Bekijk locatie
Reserveer nu Word lid! Superdeal

Vandaag nog zelf varen? Dat is zo geregeld!

Reserveer nu