Een bootje varen in Rotterdam

Kom een bootje varen in Rotterdam en laat je rondvaren. Maak je keuze uit onderstaande boottochten of stel zelf je route samen. Je kunt kiezen uit verschillende op en afstaplocaties. Met de ervaren kapitein aan boord kun jij genieten en relaxt rondvaren in een mooie sloep naar keuze. Je kunt de boottocht nog wat luxer maken met onze catering en arrangementen

Varen op de Rotte

In deze boottocht gaan we varen op de Rotte richting de Rottemeren: een prachtig recreatiegebied waar de Rotte doorheen stroomt. We beginnen met de boot in Rotterdam centrum. Tijdens de tocht ziet u het landschap helemaal veranderen en overgaan van een stenen omgeving naar een groen natuurgebied. Aan de hand van het boek van Koos Termorshuizen, ‘De Rotte - van Wilde Veenen tot wereldhaven’, gaan we varen op de Rotte, de rivier waar Rotterdam zijn naam aan dankt. 

duur 3 uur
plaats Restaurant de Prins van Terbregge
Sloepen Legerboot,Vangalis,Box 3

De Bergse Plassen Rotterdam

De Bergse Plassen Rotterdam bestaan uit twee veenplassen tussen de Rotterdamse buitenwijk Hillegersberg en Schiebroek. De plassen zijn in de 17e en 18e eeuw ontstaan door turfwinning. Tussen deze twee plassen loopt de eeuwenoude verbindingsweg de Straatweg, ook wel de Quote Road genoemd. Op de voorplas varen we onder andere langs zeilvereniging Aegir en de molen die vroeger dienst deed als gemaal. Op de achterplas komen we met deze boottocht langs allemaal kleine eilandjes met daarop recreatiewoningen.

duur 2 uur
plaats Winebar Mendoza
Sloepen Anouk,Cato,Il Vernerdi Tredisicimo,La vida bonita,Merel II,Prins van Oranje,Stout I,Vol vertrouwen