Vaarroutes in Rotterdam

Ontdek de Rotte, Rottemeren, Bergse Plas en Kralingse Plas vanaf het water!

Reserveer nu

Vaarroutes in Rotterdam

Ben jij van plan om binnenkort te gaan varen in Rotterdam? Dan is het leuk om alvast onze diverse vaarroutes in Rotterdam te bekijken. Kies op de dag van het varen voor een van onze onderstaande vaarroutes of stel zelf je route samen. Wanneer je een sloep huurt bij Geen Boot Wel Varen kun je gebruik maken van verschillenden op- en afstaplocaties. Daarnaast bieden wij naast de verschilende vaarroutes in Rotterdam ook de mogelijkheid om te varen met een kapitein. Met onze ervaren kapitein aan boord kun jij genieten en relaxt rondvaren in een mooie sloep naar keuze. Je kunt de boottocht nog wat luxer maken met onze catering en arrangementen.

Vandaag nog varen?

Heb je spontaan een dagje vrij en besluit je om last minute op het water te willen genieten? Reserveer hier dan direct een elektrische sloep.

Reserveer nu

Onze opstaplocaties

Bergse Plassen - Hillegersberg

Bekijk locatie

Lombardkade - Rotterdam Centrum

Bekijk locatie

Bergse Plassen - Hillegersberg

Bekijk locatie

Lombardkade - Rotterdam Centrum

Bekijk locatie

3 populaire routes vanaf de Bergse Plas

Route van 2 uur: Bergse Plassen 

Ontdek de bergse plassen in een vaartocht van 2 tot 2,5 uur of kom gezellig met vrienden, familie of collega's een paar uur dobberen op de Plas. Maak je vaartocht helemaal af met een flesje wijn en borrelbox van Winebar Mendoza. 

Ontdek de route

Route van 4 uur: Bergse en Kralingse Plas 

Vaar via de sluis de Rotte richting de Kralings plas. Je passeert 2 sluizen tijdens deze vaartocht en je moet in totaal 4x schutten. De Bergse en Kralingse plas zijn de laatst twee overgeblevenen van de 15 veenplassen die het gebied vroeger rijk was. 

Ontdek de route

Route van 4 tot 6 uur: Rotte(meren) 

Varen op plezier rivier de Rotte, wist je dat de Rotte is de rivier die Rotterdam zijn naam gaf? De Rotte leent zich voor mooie vaartocht van 4 tot 6 uur. Tot Oud Terbregge is het z'n 3 uur varen, wil je helemaal naar de Rottemeren reserveer dan 6 uur. 

Ontdek de route

3 populaire routes vanaf de Lombardkade

Bergse Plassen Rotterdam

Route van 2 tot 6 uur: De Rotte(meren)

De meandere rivier staat bekend om z’n vele gezichten. Geen uitzicht is het zelfde. Vaar je een stukje of helemaal naar de Rottemeren? Dat mag je zelf bepalen.

Ontdek de route

Kralingse Plas

Route van 2 tot 4 uur: Kralingse Plas

Het centrale park van Rotterdam waar veel gezeild wordt, de groene randen van het kralingse bos en het uitzicht op de skyline maken dit een echt stadspark.

Ontdek de route

Vaargebied Bergse Plassen

Route van 3 tot 4 uur: Bergse Plassen 

Lekker touren of gewoon dobberen, met je wijntje en wat hapjes. Op de Bergse Plas ben je op vakantie in eigen stad! De plassen zijn één van de Rotterdamse parels.

Ontdek de route

Maatwerk of grote groep?

Organiseer je een bedrijfsuitje of evenement op of om het water? Wij hebben veel ervaring met het organiseren van activiteiten op het water en denken graag met je mee! Kijk eens welke mogelijkheden er zijn of stel ons een vraag!

Reserveer nu Word lid! Superdeal

Vandaag nog zelf varen? Dat is zo geregeld!

Reserveer nu