Kom varen in Rotterdam

Een sloep huren? Kom varen in Rotterdam en vaar over deze mooie vaargebieden. Onze elektrische sloepen zijn eenvoudig te besturen en lekker luxe. Om het varen voor iedereen prettig te houden hebben we een aantal spelregels en handige tips opgesteld. Lees deze goed door om extra kosten te voorkomen. 

Varen op de Rotte

Het varen op de Rotte richting de Rottemeren is zeker een aanrader. Veel mensen weten wel dat Rotterdam zijn naam dankt aan deze rivier. Maar minder bekend is de schoonheid van het recreatiegebied waar de rivier doorheen stroomt. Tijdens de tocht zie je het landschap helemaal veranderen en overgaan van stad naar een groen natuurgebied. Horecagelegenheden in dit vaargebied zijn: Eetcafe ’t Trefpunt, Destino, Restaurant De Prins, Cafe Oud Verlaat en Restaurant Meerenbos.

afstand 32,5 km
duur 6 uur
plaats Recreatiegebied Rottemeren
Adviesroute Klik hier

Kralingse Plas Rotterdam

De Kralingse Plas is een van de laatst overgebleven veenplassen in Rotterdam. De plas is gelukkig nooit gedempt omdat hij zo diep was. Dit was simpelweg te duur. Laat je verrassen met ons sloepverhuur door dit prachtige vaargebied. Op de Kralingse Plas Rotterdam kom je onder andere de oude molen tegen en krijg je een bijzonder mooi uitzicht op de Skyline van Rotterdam. Horecagelegenheden langs deze route zijn: Restaurant De Tuin, Brasserie Woodz, Restaurant de Schone Lei.

Aan de Kralingse Plas ligt een openbaar zwemstrand en een leuke speeltuin voor je kinderen. Als je wilt gaan zwemmen is ons advies om dit zwemstrand te gebruiken. Het gerucht gaat dat er nog bommen uit de Tweede Wereldoorlog op de bodem van de plas kunnen liggen. Zwemmen bij het zwemstrand is dus veiliger.

afstand 15,7
duur 4 uur
plaats Rotterdam Noord / Kralingen
Adviesroute Klik hier