Vaargebied Kralingse Plas

Ontdek de Kralingse Plas vanaf het water!

Reserveer nu

Kralingse Plas

De Kralingse Plas, omringt door z’n eigen bos en een prachtig uitzicht op de skyline, staat ook wel bekend als het Central Park van Rotterdam. Het Rondje Plas, van 5 kilometer, is bij veel hardlopers en wandelaars uit Rotterdam een begrip. De kralingse plas heeft een oppervlak van 10 ha en wordt veel gebruikt door de lokale zeilverenigingen.

Ooit behoorde de Kralingse Plas toe aan een groep van 15 veenplassen die zich uitstrekte van de ’S Gravenweg in Rotterdam tot aan Nieuwerkerk aan den IJssel. Echter zijn de andere 14 plassen gedempt om ruimte te maken voor de Prins Alexander Polder. De Kralingse Plas was destijds te diep, en daardoor te duur, om te dempen. De naam is in 1895 veranderd van Noord – of Bosch Plas naar Kralingse Plas. De Kralingse Plas kent dan ook twee Windmolens, De Ster en De lelie, gebruikt om specerijen te malen.

Een sloep huren op de Kralingse Plas

Wil jij een rondje varen over de Kralingse Plas? Goed idee! Ondanks dat wij hier geen steiger met sloepen hebben liggen, kun je er wel heen varen met een van onze sloepen. Vanaf de Lombardkade ben je er met 45 tot 60 minuten en vanaf de Bergse Plas heb je zeker 1 uur nodig om er naartoe te varen. Een heerlijke vaarroute dus! De plas is zo’n 10 ha groot, een rondje kralingse plas per boot is in 30 minuten gedaan.

Daarnaast is het een heerlijke plek om te dobberen of aan te meren voor het recreatie strand aan de kade t.h.v. de noordwest zijde. Meer niet aan in de natuur, maar uitsluitend aan steigers, de natuurlijke kade is te ondiep om met een sloep aan te meren.

Aandachtspunten op de Kralingse plas

  • Hier varen regelmatig veel zeilboten, deze hebben voorrang. Blijf uit de buurt en vaar altijd achter ze langs. Soms zijn er wedstrijden, blijf dan buiten de boeien baan i.v.m. je eigen veiligheid.
  • Waterplanten kunnen hier erg hoog komen te staan, voel je dat de sloep trilt of dat de snelheid afneemt zet de sloep dan enkele seconden volledig in z’n achteruit en vervolgens weer in z’n voorruit. Hierdoor snij je de planten los en gooi je ze van de schroef af.

Arrangementen

Leuke hotspots aan de Kralingse Plas

Restaurant de Tuin: het grote terras is een fenomeen in Rotterdam en de serre is de perfecte plek voor een gezellige borrel of feestjes. Je kunt aanmeren aan hun eigen steiger.

Brasserie Woods: direct naast te sluis ligt deze gezellig brasserie waar je van 10;00 tot 22:30 terecht kunt.

De Schone Lei: de uitgebreide kaart valt in het niets bij misschien wel het prachtige uitzicht op de skyline.  

The Boathouse: een perfecte locatie voor events en borrels voor grote groepen. Van woensdag tot zondag van 11:00 tot 16:00 voor een heerlijke lunch met dagverse producten. Reserveren is noodzakelijk.

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al onze Nieuwtjes en Aanbiedingen!