Bootverhuur Rotterdam Centrum (binnendams)

Ontdek Rotterdam vanaf het water!

Reserveer nu

Rotterdam Centrum (binnendams)

Een bootje varen in Rotterdam, dat is toch het mooiste wat er is? Binnen de ring van Rotterdam is een van Rotterdams laatste bevaarbare zoetwatergrachten, de Rotte. Dit water ligt Binnendams (achter de ‘Dam’ van Rotterdam). Varend over de Rotte zal de eerste kilometer zich kenmerken door zijn stedelijk uitstraling met ‘harde’ oevers en stenen bruggen. Tijdens het varen kruis je diverse bezienswaardigheden, zoals het oudste koopmanshuis van Rotterdam, de Noorderbrug, de oude Heinekenfabriek, de Crooswijksebocht en de oude poort van de begraafplaats. Dit unieke stukje Rotte in Rotterdam doet je fantaseren naar een stad met vele grachten en activiteiten op en om het water.

Geen Boot Wel Varen is dé bootverhuur in Rotterdam. Wil jij binnenkort varen in Rotterdam? Reserveer hieronder dan direct een boot!

Boot huren Rotterdam

*Note: Het is niet toegestaan om met onze sloepen op de nieuwe maas te varen, dit water staat dan ook niet in verbinden met de Leuvehaven, t.h.v. de Meent treft u de Jacobsbrug, deze kan niet gepasseerd worden i.v.m. de beperkte doorvaarthoogte van deze brug.

Sloep huren Rotterdam

Wil jij binnenkort Rotterdam ontdekken? Dan is het huren van een sloep in Rotterdam dé toevoeging voor jouw ontdekkingsreis. Bekijk Rotterdam vanaf het water, en ontdek plekken met een prachtige geschiedenis. Ongeacht jouw wensen, Rotterdam heeft het allemaal. Vaar langs het pittoreske Delfshaven of bekijk de imposante wolkenkrabbers bij de Maas. Wij hebben diverse vaarroutes voor je op een rij gezet, zodat je aan niks meer hoeft te denken. Een sloep huren in Rotterdam is nog nooit zo leuk geweest!

Ontdek de vaarroutes in Rotterdam

vaargebied-rotterdam-noorderbrug

Boot huren Rotterdam: een prachtige geschiedenis!

Wanneer je een boot huurt in Rotterdam en een van de prachtige vaarroutes vaart, is het kennen van de geschiedenis een leuk extraatje. Rotterdam is dé havenstad van Nederland en ontstond rond het jaar 1270 toen de dam door bewoners rondom de Rotte en de Maas werd aangelegd. Ondanks dat visserij de inkomstenbron was van velen, veranderde dit snel na het ontstaan van de eerste havens. De welbekende havenstad was geboren! Handelvoeren werd het nieuwe normaal en na de aanleg van de Nieuwe Waterweg (1872) was er al helemaal geen stoppen meer aan. Die oude Rotterdamse mentaliteit zie je tot op heden terug, en is kenmerkend voor deze prachtige stad. Meer weten van de Rotterdamse cultuur en geschiedenis? Reserveer dan snel een sloep om te kunnen varen in Rotterdam en maak er een mooie boottocht van.

vaargebied-rotterdam-sloep-huren

Aandachtspunten bij het varen in Rotterdam:

  • Net als op de weg passeren we andere boten rechts en op ruime afstand van elkaar (5 tot 10 meter). Wat helpt is om een denkbeeldige lijn in het midden van het water te trekken en altijd rechts van deze denkbeeldige lijn.
  • Er varen veel roeiers in lange boten, met lange peddels. Deze kunnen veel ruimte nodig hebben. Ook hebben ze altijd voorrang, houdt ze daarom goed in de gaten en ga tijdig aan de kant want ze kunnen erg hard gaan.
  • Het is niet toegestaan om aan de natuurlijke kade, tussen het riet of aan particuliere steigers aan te meren. Openbare steigers vindt je op de Rottemeren of bij horecagelegenheden, volg te allen tijde de lokale aanwijzingen.
  • Respecteer de natuur, veroorzaak met de sloep geen schade de aan de flora en fauna. Dus meer alleen aan daar waar een openbare en geschikte steiger is.

Arrangementen

Wil jij jouw vaartocht uitbreiden met een hapje en/of een drankje? Bekijk dan hieronder onze arrangementen!

Leuke hotspots

Deze vaarroute kent diverse leuke hotspots.  Zo kan je, tijdens het varen op de Rotte, een bezoek brengen aan: 

  • Lof der Zotheid: lunch en afternoon thee
  • Brouwerij Noordt aan de Zaagmolenkade
  • Noordplein: bekend van de oogstmarkt en diverse events
  • Destino: spaanse tappasbar aan de Zaagmolenkade
  • The Brunch Club: ontbijt en lunch aan de Zaagmolenkade
  • Obst & Gemuse: huiskamer restaurant aan de Crooswijkse Bocht

Boot huren in Rotterdam

Wij zijn trotste supporter van Ook dit is de Rotte en lid van ondernemersvereniging De Rotte.

Reserveer nu Word lid! Superdeal

Vandaag nog zelf varen? Dat is zo geregeld!

Reserveer nu