Bootverhuur De Rotte & Rottemeren

Ontdek de Rotte vanaf het water!

Reserveer nu

Vaargebied De Rotte & Rottemeren

Wil jij binnenkort varen op de Rotte? Prima keuze, want in het vaargebied 'De Rotte' kan je prima vertoeven. De Rotte staat ook wel bekend als de meanderende rivier die Rotterdam zijn naam gaf De rivier loopt van Bleiswijk (Rottemeren), de bron, helemaal tot in Rotterdam. De Rotte eindigt tegen de Blaak aan. Dit laatste stuk vanaf de Lombardkade, de Jacobsbrug t.h.v. de Blaak, is echter alleen met hele kleine bootjes te varen. Eenmaal in Rotterdam heeft de Rotte in de afgelopen eeuwen her en der andere namen gekregen. Wil jij varen over dit prachtige gebied? Geen Boot Wel Varen is dé bootverhuur voor de Rotte en Rottemeren. Reserveer hieronder direct een sloep of lees meer informatie over dit prachtige vaargebied. ­

Boot huren Rotte en Rottemeren

Boot huren Rotte: prachtige geschiedenis!

Wanneer je een boot huurt op de Rotte en een van de prachtige vaarroutes vaart, is het kennen van de geschiedenis een leuk extraatje. Vroeger bouwde men dammen om gebieden te beschermen tegen overstromingen. In deze dammen zaten sluizen, zodat boten er wel doorheen konden, maar de gaten ook makkelijk afgesloten konden worden als er overstromingen dreigden. De Rotte heeft in het verleden meerdere Dammen gekend. De Dam, waar onze stad z’n naam aan te danken heeft, ligt onder de Hoogstraat en is maar liefst 400 meter lang. Deze dam is in ± 1270 gebouwd en bleek algauw een aantrekkelijke plek om handel te drijven en huisje te bouwen.

vaargebied-de-rotte

vaargebied-de-rotte-sloep-huren

Een sloep huren op de Rotte  

Wanneer je over de Rotte wilt varen kun je het beste een sloep huren bij Geen Boot Wel Varen locatie Lombardkade 46. Vanaf hier vaar je namelijk in Noordelijke richting de stad uit. In een vaartocht van ± 2,5 uur kun je het Rotterdamse deel van de Rotte ontdekken, je vaart dan tot en met Oud Terbregge. Vaar je verder door, dan wordt het steeds landelijker, en zie je goed waarom de Rotte handig gebruikt werd om goederen van boerderijen en tuinderijen naar de stad te brengen.

Bekijk de vaarroutes

vaargebied-de-rotte-sloep

Varen op de Rottemeren

Als je de Rotte zo’n 3 uur opvaart passeert je de Pekhuisbrug. Dan ben je aangekomen op de Rottemeren! Maar, vergis je niet in de afstand, dit is verder weg dan het op de kaart lijkt. Eenmaal aangekomen wordt je beloont door de prachtige groene omgeving. De Rottemeren is ontstaan na de drooglegging van de omliggende polder, welke zodoende als hoge boezem moest fungeren. Aan de oostzijde van de Rottemeren staat een molenviergang, deze verzorgde tot 1952 de afwatering van de polders.

Aandachtspunten varen op de Rottemeren:

  • Respecteer de natuur, veroorzaak met de sloep geen schade de aan de flora en fauna. Dus meer alleen aan daar waar een openbare en geschikte steiger is.
  • De sluis richting de Hennipsloot, naast de molen, mag je niet passeren!

Een vaartocht tot aan de Rottemeren duurt ongeveer 5 tot 6 uur. Voor een lunch, borrel of sanitaire stop zal je nog wat extra tijd moeten reserveren. In de zomer is het dan ook handig om voorafgaand

Aandachtspunten bij het varen op de Rotte:

  • De rivier heeft niet tot nauwelijks last van blauwalg, dit i.t.t. de plassen
  • Er varen veel roeiers in lange boten, met lange peddels. Deze kunnen veel ruimte nodig hebben. Ook hebben ze altijd voorrang, houdt ze daarom goed in de gaten en ga tijdig aan de kant want ze kunnen erg hard gaan.
  • Het is niet toegestaan om aan de natuurlijke kade, tussen het riet of aan particuliere steigers aan te meren. Openbare steigers vindt je op de Rottemeren of bij horecagelegenheden, volg te allen tijde de lokale aanwijzingen.

Arrangementen

Wil jij jouw vaartocht uitbreiden met een hapje en/of een drankje? Bekijk dan hieronder onze arrangementen!

Leuke hotspots langs de Rotte

Brouwerij Noordt aan de zaagmolenkade

Noorplein, Bekend van de oogstmarkt en diverse events

Destino, Spaanse tappasbar aan de Zaagmolenkade

Obst & Gemuse, huiskamer restaurant Crooswijkse Bocht

Rebelz aan de Rotte, bekend om zijn inspirerende keuken en een team bestaande uit ex-gedetineerde.

Rijntje aan de Rotte, Een hoog aangeprezen klein restaurant, Franse keuken

Restaurant Meerenbos, een perfect plek om even de beneden te strekken!

Restaurant de Prins van Terbregge, Eten op sterren niveau en de bekend van de grootste wijnkaart van nederland! Maar ook perfect voor een kopje koffie of een lekker lunch.

Restaurant Bergse Plas, Het pannenkoeken restaurant van het Bergse Bos, 10 min lopen het bos in.

Cafe oud verlaat, Een echte bruine kroeg aan de Rotte!

Retraiterie Rottemeren, een unieke locatie voor vergaderingen, feesten en partijen.

Eetcafe de Roerdomp, een lekker stekkie met uitzicht over e Rottemeren

 

Wij zijn trotste supporter van 'Ook dit is de Rotte' en lid van 'ondernemersvereniging De Rotte'.

Reserveer nu Word lid! Superdeal

Vandaag nog zelf varen? Dat is zo geregeld!

Reserveer nu