Vaargebied Noorderkanaal

Ontdek het Noorderkanaal vanaf het water!

Reserveer nu

Het Noorderkanaal

Het Noorderkanaal vormt de verbinding tussen de Rotte en de Schie en is aangelegd omdat de route naar de Maas, via het Stokviswater naar de Delftsevaart, niet erg populair was. Na de tweede wereldoorlog was de rol van binnenscheepvaart in Rotterdam sterk afgenomen. Hierdoor werd het Noorderkanaal de enige ontsluiting aan deze zijde. Varend op het Noorderkanaal is het mogelijk om twee richtingen op te varen. Deze hebben wij voor het gemak hieronder beschreven: 

varen noorder kanaal

Richting Kralingen - Oost

Wanneer je richting het Oosten vaart (langs Crooswijk) kom je uiteindelijk bij het Kralingse Verlaat. Via deze sluis kun je tijdens het sloephuren in Rotterdam de Kralingse Plas op.

Het sluisje tussen het Noorderkanaal en de Kralingse Plas is geopend van ma t/m do van 09:00 tot 16:45 en van vrij t/m zon van 06:00 tot 21:45. Op warme dagen kan de wachttijd behoorlijk oplopen. Kom je vanaf de Lombardkade, zorg dan dat je minimaal 75 minuten voor einde reservering bij de sluis bent. Sloepen vanaf de Bergse Plas geldt 120 minuten voor einde vaartocht bij de sluis.

Richting Van Nelle Fabriek - West

Het Noorderkanaal kenmerkt zich door de vele woonboten die er zijn aangemeerd, ook vinden we er de studentenroeivereniging ‘Skadi’ en het uiteinde van de Hofbogen (de restanten van hofplein lijn, ookwel ‘Het Luchtspoor’ genoemd). De hofbogen staan bekend om z’n 2 kilometer aan creatieve ondernemers in design, fashion en food & drinks. Zodra je de Van Nelle Fabriek in de verte ziet verschijnen weet je dat je bijna bij het einde bent. Hier gaat het Noorder Kanaal over in de Schie*

 *Let op!!! – i.v.m. beroepsvaart alleen voor gevorderde watersporters. Blijf dicht bij de kant, vaar een duidelijke koers en kijk goed om je heen. Deze schepen hebben beperkt zicht, kunnen niet uitwijken en varen dus niet om jou heen. Onverwachts oversteken / koers wijzigen zijn is erg gevaarlijk. Veiligheid komt altijd op nummer 1.

Sloep huren bij Geen Boot Wel Varen

Wil jij varen over het Noorderkanaal? Huur dan nu een sloep bij Geen Boot Wel Varen in Rotterdam. Onze elektrische sloepen zijn milieuvriendelijk en muisstil. Zo kunnen jij, jouw vrienden en het milieu genieten van een overheerlijke vaartocht. Let je nog wel even op de volgende aandachtspunten?  

Aandachtspunten

  • Vaar maximaal 6 km/u en houdt zo veel mogelijk rechts
  • Veroorzaak geen geluidsoverlast voor woonboot bewoners
  • Vaar niet te dicht langs de woonboten, dit is hinder en kan tot schade leiden.
Reserveer nu Word lid! Superdeal

Vandaag nog zelf varen? Dat is zo geregeld!

Reserveer nu