Bootverhuur Kralingse Plas

Ontdek de Kralingse Plas vanaf het water!

Reserveer nu

Kralingse Plas

Wil jij binnenkort varen op de Kralingse Plas? Leuk! De Kralingse Plas, omringt door z’n eigen bos en een prachtig uitzicht op de skyline, staat ook wel bekend als het Central Park van Rotterdam. Het rondje plas, van 5 kilometer, is bij veel hardlopers en wandelaars uit Rotterdam een begrip. De Kralingse Plas heeft een oppervlak van 10 ha en wordt veel gebruikt door de lokale zeilverenigingen.

Ooit behoorde de Kralingse Plas toe aan een groep van 15 veenplassen die zich uitstrekte van de ’S Gravenweg in Rotterdam tot aan Nieuwerkerk aan den IJssel. Echter zijn de andere 14 plassen gedempt om ruimte te maken voor de Prins Alexander Polder. De Kralingse Plas was destijds te diep, en daardoor te duur, om te dempen. De naam is in 1895 veranderd van Noord – of Bosch Plas, naar Kralingse Plas. De Kralingse Plas kent dan ook twee Windmolens, De Ster en De lelie, gebruikt om specerijen te malen.

Wil jij varen in dit prachtige gebied? Geen Boot Wel Varen is dé bootverhuur voor de Kralingse Plas. Reserveer hieronder direct een sloep of lees meer informatie over dit prachtige vaargebied.

Boot huren Kralingse Plas

Boot huren Kralingse Plas: prachtige bezienswaardigheden!

Wil je een bootje huren om de Kralingse Plas te ontdekken? Zorg dan dat je de tijd neemt om alle bezienswaardigheden in je op te nemen. Zo kom je tijdens het varen over de Kralingse Plas langs het hertenkamp, de golfbaan, verschillende molens (de Lelie en de Ster) en het welbekende Pannenkoekenhuis. Ook in de zomer is varen op de Kralingse Plas een perfecte keuze, aangezien er veel zonnige terrassen aan het water grenzen. Stap tussendoor dus even aan wal om te genieten van een overheerlijke lunch en/of een sanitaire stop. Geef een bezoekje aan de Tuin van de Vier Windstreken of neem plaats aan een gezellig tafeltje bij brasserie Woodz. Liever picknicken of even languit van de zon genieten? Meer dan aan bij de steiger aan het Kralingse strand. Hier kan je genieten van een frisse duik!

kralingse plas vaargebied huren boot


vaargebied kralingse plas huren boot

Een sloep huren op Kralingse Plas

Wil jij een sloep huren op de Kralingse Plas? Goed idee! Ondanks dat wij hier geen steiger met sloepen hebben liggen, kun je er wel heen varen met een van onze sloepen. Vanaf de Lombardkade ben je er met 45 tot 60 minuten en vanaf de Bergse Plas heb je zeker 1 uur nodig om er naartoe te varen. Een heerlijke vaarroute dus! De plas is zo’n 10 ha groot, een rondje Kralingse plas per boot is in 30 minuten gedaan. Dit maakt een bezoek aan de Kralingse plas een perfecte toevoeging van jouw vaardag. Meer niet aan in de natuur, maar uitsluitend aan steigers, de natuurlijke kade is te ondiep om met een sloep aan te meren.

Geïnteresseerd in een sloep huren op de Kralingse plas? Reserveer dan direct hieronder een van onze comfortabele, elektrische sloepen.

Sloep huren Kralingse Plas

Aandachtspunten varen op de Kralingse Plas:

  • Hier varen regelmatig veel zeilboten, deze hebben voorrang. Blijf uit de buurt en vaar altijd achter ze langs. Soms zijn er wedstrijden, blijf dan buiten de boeien baan i.v.m. je eigen veiligheid.
  • Waterplanten kunnen hier erg hoog komen te staan, voel je dat de sloep trilt of dat de snelheid afneemt? Zet de sloep dan enkele seconden volledig in z’n achteruit en vervolgens weer in z’n voorruit. Hierdoor snij je de planten los en gooi je ze van de schroef af.

Arrangementen

Wil jij jouw vaartocht op de Kralingse Plas uitbreiden met een hapje en/of een drankje? Bekijk dan hieronder onze arrangementen!

Leuke hotspots aan de Kralingse Plas

Restaurant de Tuin: het grote terras is een fenomeen in Rotterdam en de serre is de perfecte plek voor een gezellige borrel of feestjes. Je kunt aanmeren aan hun eigen steiger.

Brasserie Woods: direct naast te sluis ligt deze gezellig brasserie waar je van 10;00 tot 22:30 terecht kunt.

De Schone Lei: de uitgebreide kaart valt in het niets bij misschien wel het prachtige uitzicht op de skyline.  

The Boathouse: een perfecte locatie voor events en borrels voor grote groepen. Van woensdag tot zondag van 11:00 tot 16:00 voor een heerlijke lunch met dagverse producten. Reserveren is noodzakelijk.

Reserveer nu Word lid! Superdeal

Vandaag nog zelf varen? Dat is zo geregeld!

Reserveer nu