Bootverhuur Bergse Plas

Ontdek de Bergse Plas vanaf het water!

Reserveer nu

Bootverhuur Bergse Plas

Binnenkort varen op de Bergse Plas? Dan is onze bootverhuur precies wat je zoekt. De Bergse Plas is gelegen in de mooie wijk Hillegersberg, en staat bekend als watersportgebied. Zeker bij jonge zeilers en andere sporters is dit gebied ontzettend in de trek. Wanneer je dus een bootje huurt op de Bergse Plas is er van alles te beleven op en rondom de plas, want ook de omliggende huizen zijn prachtig. Wil je dit zelf ontdekken? Kom dan langs bij Geen Boot Wel Varen, dé bootverhuur van de Bergse Plas!

Boot huren Bergse Plas

De Bergse Plas

Start jouw vaartocht vanaf Winebar Mendoza. Vanaf hier vaar je een leuke route van 2 tot 3 uur over de Bergse Plassen. De Bergse Plas staat bekend als populaire leefomgeving voor de gegoede Rotterdammer. De riante villa’s met hun imposante tuinen gelegen aan de plas getuigen hiervan. Op de Achterplas bevinden zich talloze eilandjes met allerlei kleine huisje die dienstdoen als buitenverblijf.

De Bergse Achterplas is een van de best bewaarde geheimen van Rotterdam aangezien je het gebied moeilijk van buitenaf kunt zien. Tijdens het varen op de Bergse Plas zal je aan de oostkant de Prinsenmolen passeren, en aan de noord-west kant de prachtige huizen met luxe boten. Daarna richting de Achterplas varen? Geen probleem! Dit kan middels een kleine tunnel aan de westhoek van de plas.


vaargebied-bergse-plas

Varen op de Bergse Plas

Tijdens het varen op de Bergse Plas zal je langs ontzettend veel kleine, losse eilandjes varen. Door de velen bomen en grote huizen, zal elke bocht weer een verassing zijn. Neem je tijd om alles in je op te nemen en bewonder de ‘hollywood-waardige’ villa’s op de eilanden. Wist je bijvoorbeeld dat veel mensen een eilandje ‘bezitten’ en hier hun recreatiewoning op hebben? En dat dit eiland, vanzelfsprekend, alleen met de boot te bereiken is? Hoe gaaf is dat!

Opstapsteigers bekijken 

bergse-plas-sloep-huren

Aandachtspunten tijdens het varen op de Bergse Plas       

 • Zeilboten hebben voorrang: Op de bergse plas varen veel zeilboten, deze hebben voorrang. Blijf uit de buurt en vaar altijd achter ze langs. Soms zijn er wedstrijden, blijf dan buiten de boeien baan i.v.m. je eigen veiligheid.
 • Respecteer de privacy van de bewoners: langs de oevers van de plas zijn veel privé steigers en tuinen, hier mag je helaas niet aanmeren. Alleen bij W.S.V. Aegir en aan de Weissenbruchlaan zijn openbare steigers.
 • Bewaar afstand: vaar je langs de villa's aan de straatweg houdt dan tenminste 25 meter afstand t.o.v. de oever.
 • Let goed op tussen de eilanden: tussen de vele eilanden heb je soms slecht zicht, houdt de snelheid laag en kijk goed om je heen. Vaar ook altijd zoveel mogelijk aan de rechterkant en neem de bochten ruim zodat je kunt zien of er tegenliggers zijn.

Arrangementen

Breid jouw dagje varen uit met een borrelbox voor op de boot of een heerlijke lunch of borrel op het terras van Wine Bar Mendoza. Wij hebben alle mogelijkheden hieronder voor je op een rij gezet:

Leuke hotspots

Deze vaarroute kent diverse leuke hotspots.  Zo kan je, tijdens het varen op de Rotte, een bezoek brengen aan: 

 • Facet
 • Abrazzo
 • Kyoto Sushi & Grill
 • Talamore
 • Restaurant Zotte
 • Nok Moi Thais (afhaal) Restaurant
 • Wijnbar Mendoza
 • Ambachts Huys

Boot huren op de Bergse Plas

Reserveer nu Word lid! Superdeal

Vandaag nog zelf varen? Dat is zo geregeld!

Reserveer nu