Varen in Hillegersberg

Huur nu een sloep en vaar door Hillegersberg!

Nu reserveren

Een sloep huren in Hillegersberg

De Bergse Plas staat bekend om z’n villa’s en talloze kleine eilandjes met hutjes erop, alleen de skyline herinnert je aan het feit dat je nog steeds in Rotterdam bent. De locals dobberen hier in hun vrije tijd uren op het water en geniet van het goede leven in Hillegersberg. Of ga even kijken in het dorp Hillegersberg bij een van de bruisende horeca zaken van het dorp of in een van de chique kleding winkels. Hillegersberg staat ook wel bekend als 't Gooi van Rotterdam. 

Voor deze route volg je de knooppunten: 5, 4, 8(sluis), 9, 10, 11, (keren), 9, 8(sluis), 4, 5

We adviseren een vaartijd van 3,5 tot 4,5 uur, afhankelijk van de wachttijden bij de sluis. Deze sluis is erg klein, daaarom loopt bij warm weer de wachttijd bij de sluis al snel op tot 1,5 uur, houdt hier rekening mee tijdens het plannen van de vaartocht. 

De route heeft een lengte van 12 kilometer en je moet 2 keer een sluis (Berg en Broekse verlaat)  De sluis is geopend van vanaf 1 april van ma t/m do van 09:00 tot 17:00 en vrij t/m zo van 06:00 tot 21:45.

 

   

 

   

  

  

Bootje varen op de Bergse Plas

Vanaf de Lombardkade is het ± 45 minuten varen naar de sluis voor de Bergse Plas. Je vindt deze net buiten de ring van Rotterdam, op ongeveer 200 meter naast het iconische Tims Limonade fabriek en vlak voor Roeivereniging Nautilus aan de linker oever. Op warme dagen en in het weekend raden we je af om hier doorheen te gaan. Dit komt omdat de wachtijden al gauw oplopen tot 1,5 uur. Je verliest dus veel vaartijd met het passeren van deze sluis.

Eenmaal op de plas word je begroet door de statige villa’s gelegen aan de straatweg, door de locals ookwel Quote Road genoemd. Op de Achterplas varen we tussen de talloze kleine eilandjes door met allerlei recreatiewoningen erop.

Vaarroute bergse plassen

Rondom de Bergse Plas zitten veel horeca zaken waar je lekker kunt eten, echter kun je ook op veel plekken afhalen en je eigen Floating Dinner op de sloep organiseren. Aan de Straatweg, naast Dok 99 zit Deli Noord en op 100 meter lopen Yam Thai, hier haal je de lekkerste Thaise gerechten af voor op de boot. Wil je liever Sushi of Japans eten? Geen probleem Sushi en Grill Restaurant Kyoto heeft het allebei en je kunt er zelfs aanleggen! Wil je liever een pizza voor op de sloep, loop dan even langs bij La Salute voor de lekkerste italiaanse gerechten to go. Ben je na het eten opzoek naar een toetje en een kopje koffie? Dan is Talamore the place to be

Via het tunnelt onder de straatweg door, dat in het verlengde van de Prins Bernardkade ligt kom je op de Bergse Achterplas. Je vaart als eerste langs Sushi&Grill restaurant Kyoto, wil je wat eten? Haal hier dan vanaf half 4 verse sushi af. Verder bestaat de Bergse Achterplas uit talloze kleine eilandjes met recreatiewoningen. Dit gebied is een van de best bewaarde geheimen van Rotterdam en één van de parels van Rotterdam Noord. Vaar hier wat langzamer en voorzichtig tussen de eilanden door omdat er veel onoverzichtelijk bochten en kruisingen zijn. In de zomer krioelen hier talloze kleine bootjes tussen de eilandjes door met mensen die van of naar hun huisjes varen.

bergse plas met brug

Onze hotspots langs deze Route:

Een fantastische Argentijnse wijnbar aan het water
Combineer jouw vaartocht met een heerlijk dinner aan het water
Facet
Gewoon echt lekker eten en drinken gecombineerd met Rotterdamse gezelligheid
Bekijk en wordt bekeken bij Abbrazo op de kop van Hillegersberg
Lekker IJsjes, koffie en broodjes to go! 
Cafe Van Eijk en Cafe Lebbink
Gezellige bruine kroege met muziek tot in de late uurtjes, voor de echte kroegtijger;) 
Restaurant Three
Laat je verrassen door de contemporary Asian Quisine

Wil je je vaartocht starten op de Bergse Plas? Je vindt onze sloepen ook Winebar Mendoza aan het terras, let op je moet de sloep altijd inleveren bij de steiger waar je deze ook hebt opgehaald. 

wine bar mendoza

Geen Boot Wel Varen is trotse sponsor van: 

aegir watersport

Aandachtspunten voor deze route

Zeilboten hebben voorrang
 
Hier varen regelmatig veel zeilboten, deze hebben voorrang. Blijf uit de buurt en vaar altijd achter ze langs. Soms zijn er wedstrijden, blijf dan buiten de boeien baan i.v.m. je eigen veiligheid.
Let goed tussen de eilanden
 
Tussen de vele eilanden heb je soms slecht zicht, houdt de snelheid laag en kijk goed om je heen, vaar altijd zoveel mogelijk rechts en neem de bochten ruim zodat je kunt zien of er tegenliggers zijn.
Je komt een sluis tegen op deze route
 
Om deze route te varen moet je een sluis passeren, heb je hier geen ervaring mee bekijk dan onze instructievideo.Reserveer nu Word lid! Superdeal

Vandaag nog zelf varen? Dat is zo geregeld!

Reserveer nu