De Skyline vanaf de Kralingse Plas

De plas en het bos worden ook wel het Central Park van Rotterdam genoemd. 

Nu reserveren

Een sloep huren en varen op de Kralingse Plas

De Bergse en de Kralings Plas zijn de laatst overgeblevenen van de 7 plassen die vroeger ten noorde van Rotterdam lagen. Deze plassen zijn gedempt om ruimte te maken voor de woningbouw in de Prins Alexander Polder. De Bergse Plas werdt niet gedempt omdat de gegoede Rotterdammer dit inmiddels had ontdekt als aantrekkelijk woongebied en de Kralingse Plas was te diep, en daardoor te duur, om te dempen. De zuidelijke eilanden en het parkje bestaan wel uit puin afkomstig van het bombarderment van de tweede wereld oorlog. 

Op de Kralingse Plas hebben wij geen botenverhuur locatie, maar je kunt er wel naar toe varen, bij deze route gaan we er vanuit dat het vertrekpunt de Weissenbruchlaan 149, Winebar Mendoza is. De route over beide plassen ongeveer 12 km, we adviseren een vaartijd van 4 uur. Je komt namelijk langs 2 verschillende sluizen en moet in totaal 4x schutten. Zeker op warme dagen kan de wachttijd bij de sluis behoorlijk oplopen. Volg voor deze route de knooppunten: 11, 9, 8 (sluis), 4, 7(sluis), 7(sluis), 4, 8(sluis), 9, 11

 

   

 

   

  Bekijk in Google Maps

  

  

  

Bootje huren in Rotterdam | Kralingse Plas

De vaartocht vanaf Hillegersberg naar de Kralingse Plas brengt je langs 2 sluizen, let goed op de openingstijden en wachtrijen op warme dagen. Per schutting heb je 20 tot 90 minuten nodig afhankelijk van de wachtijd bij de sluis. Je kunt in 3,5 uur heen en weer varen, echter op warme dagen heb je hier minimaal 4 uur voor nodig, met name bij het Berg en Broekse verlaat wordt het snel echt druk, (wachttijd tot wel 1 uur)

boot varen hillegersberg

Onze hotspots langs deze Route:

Rijntje aan de Rotte

Een hoog aangeprezen klein restaurant in Rotterdam met de Franse keuken.

Tims Limonade fabriek

Hier werdt vroeger 7-up gemaakt, inmiddels is de oude fabriek een bedrijfsverzamelgebouw. Uiteraard kun je er een drankje drinken

Brasserie Woods

Direct naast te sluis ligt deze gezellig brasserie waar je van 10:00 tot 22:30 terecht kunt

Restaurant de Tuin 

Hun terras is een fenomeen in Rotterdam en de serre is de perfecte plek voor een borrel of feestje. Je kunt aanmeren aan hun eigen steiger.

The Boathouse

Een perfecte locatie voor events en borrels voor grote groepen. Van woensdag tot zondag van 11:00 tot 16:00 voor een heerlijke lunch met dagverse producten. Reserveren is noodzakelijk.

De Schone Lei

De uitgebreide kaart valt in het niets bij misschien wel het prachtige uitzicht op de skyline. 

Aandachtspunten voor deze route

Vaar een duidelijke koers

Vaar een duidelijke koers zodat andere boten weten waar jij heen gaat.  Houdt tijdens de vaartocht op de Rotte zoveel mogelijk rechts om ongelukken te voorkomen. Komt er een boot vanaf de andere kant passeren we deze ook aan de rechterzijde. 

Let op de tijd

Je kunt op de Rotte geen rondje varen, je zult dus halverwege de vaartocht moeten keren. Let op, i.v.m. mogelijke drukte bij de sluis raden we je met klem aan om 1,5 uur voor eindtijd van de vaartocht terug te zijn bij de sluis naar de Bergse Plas. De sluis is geopend van ma t/m vrij van 09:00 tot 16:45 en op vrij, zat en zon van 06:00 tot 21:45

Aanmeren aan openbare steigers

Op de bergse Plas en de Rotte bevinden zich bijna alleen maar prive steigers, hier mag je onder geen beding aan aanmeren.

Aan de Weissenbruchlaan (bergse plas) op de Rottemeren en bij horecagelegenheden langs het water vindt je wel openbare steiger. 

Reserveer nu Word lid! Superdeal

Vandaag nog zelf varen? Dat is zo geregeld!

Reserveer nu