Onze locaties in Rotterdam

Kies uit twee populaire en gunstig gelegen opstaplocaties om jouw vaartocht te starten.

Bekijk de populaire vaarroutes

Onze sloepverhuur locaties in Rotterdam!

Een sloep huren? Kom varen in Rotterdam en geniet van de prachtige vaargebieden. We hebben 2 steigers, aan de Bergse Plas (Weissenbruchlaan 149) en aan de Rotte (Lombardkade 46) in het centrum van Rotterdam.

Je kunt het gehele vaargebied vanaf beide locaties bereiken, echter kan het zijn dat door sluizen een route vanaf de ene locatie bijvoorbeeld langer duurt of s'avonds niet mogelijk is. Je vindt sluizen tussen de Rotte en de Bergse Plas, De Boezem en de Kralingse Plas en op het Noorderkanaal, deze zijn van maandag tot donderdag van 09:00 tot 16:45 geopend en vrijdag, zaterdag en zondag van 06:00 tot 21:45.

Bepaal van te voren welke route je wilt varen en hoeveel tijd hiervoor nodig is. Ons advies is om altijd een uurtje extra te boeken, zo hoef je niet te haasten mocht je onderweg nog ergens willen stoppen. Ga je door een sluis, houdt dan rekening met langere wachttijden op warme dagen. Met name bij het Bergse en broekse verlaat (sluis tussen de Rotte en de Bergse Plas) is erg populair, hier kan de wachttijd oplopen tot wel 1,5 uur. 

De Bergse Plassen staan bekend om z’n villa’s en de talloze eilandjes op de achterplas, ook kan je hier heerlijk dobberen. Neem een lekkere borrelbox mee en creëer je eigen terras midden op de plas! Een rondje Bergse Plassen duurt maximaal 2,5 uur. Wil je een langere vaartocht maken dan kun je via het de sluis de Rotte op.

Vanaf de Lombardkade ben je binnen 60 minuten op de Kralingse Plas, vlak voor de kralingse plas moet je een sluis door, dus let op de openingstijden. Wil je geen sluis door dan kun je een mooie vaartocht over de Rotte maken. De rivier staat bekend om z’n meandere loop door het lager gelegen landschap. Langs de kade staan een de eindeloze reeks aan verschillende huizen, van groot tot klein en van modern tot oud. Om heen en weer naar de Rottemeren te varen heb je ±6 uur nodig, wil je korter varen? Geen probleem! Ook met een vaartocht van 2 uur valt er veel te zien. 

Bergse Plassen - Hillegersberg

Bekijk locatie

Lombardkade - Rotterdam Centrum

Bekijk locatie

Bergse Plassen - Hillegersberg

Bekijk locatie

Lombardkade - Rotterdam Centrum

Bekijk locatie

3 populaire routes vanaf de Bergse Plas

rivier rotterdam

Route van 2 uur: Bergse Plassen 

Ontdek de bergse plassen in een vaartocht van 2 tot 2,5 uur of kom gezellig met vrienden, familie of collega's een paar uur dobberen op de Plas. Maak je vaartocht helemaal af met een flesje wijn en borrelbox van Winebar Mendoza. 

Ontdek de route

skyline rotterdam

Route van 4 uur: Bergse en Kralingse Plas 

Vaar via de sluis de Rotte op richting de Kralings plas. Je passeert 2 sluizen tijdens deze vaartocht en je moet in totaal 4x schutten. De Bergse en Kralingse plas zijn de laatste twee overgebleven plassen van de 15 veenplassen die zich in het gebied bevonden.

Ontdek de route

rivier met molen

Route van 4 tot 6 uur: Rotte(meren) 

Varen op plezier rivier de Rotte. Wist je dat de Rotte de rivier is waar aan Rotterdam zijn naam dankt? De Rotte leent zich voor een mooie vaartocht van 4 tot 6 uur. Tot Oud Terbregge is het zo'n 3 uur varen, wil je helemaal naar de Rottemeren reserveer dan een boot voor 6 uur. 

Ontdek de route

3 populaire routes vanaf de Lombardade (Rotte)

Bergse Plassen Rotterdam

Route van 2 tot 6 uur: De Rotte(meren)

De meandere rivier staat bekend om z’n vele gezichten. Geen uitzicht is het zelfde. Vaar je een stukje of helemaal naar de Rottemeren? Dat mag je zelf bepalen.

Ontdek de route

Kralingse Plas

Route van 2,5 uur: Kralingse Plas

Het centrale park van Rotterdam waar veel gezeild wordt, de groene randen van het kralingse bos en het uitzicht op de skyline maken dit een echt stadspark.

Ontdek de route

Vaargebied Bergse Plassen

Route van 3,5 uur: Bergse Plassen 

Lekker touren of gewoon dobberen, met je wijntje en wat hapjes. Op de Bergse Plas ben je op vakantie in eigen stad! De plassen zijn één van de Rotterdamse parels.

Ontdek de route

Onze favoriete hotspots

Wil jij jouw vaartocht combineren met een lunch, borrel, diner of misschien wel een aanvullende activiteit? Bekijk dan onze hotspots, misschien zit er wel iets leuks voor jou tussen!

Winbar Mendoza

Bekijk locatie

Cafe van Zanten & Cafe Pol

Bekijk locatie

Kralingse bos

Bekijk locatie

Restaurant de Prins

Bekijk locatie

Winbar Mendoza

Bekijk locatie

Cafe van Zanten & Cafe Pol

Bekijk locatie

Kralingse bos

Bekijk locatie

Restaurant de Prins

Bekijk locatie

Een Rondvaart in Rotterdam?

Wil je een grotere sloep met schipper huren? Dan vertrekken we standaard vanaf de Bergse Plas (openbare steiger t.h.v. Weissenbruchlaan 104).  Naast de Bergse Plas kunnen we je ook ophalen op andere locaties, hier betaal je dan wel een toeslag voor en is afhankelijk van boekingen voor en na jouw aanvraag. 

Boot huren met schipper

rontvaartboot rotterdam

Alternatieve opstaplocaties bij varen met schipper

1. Bergse plas – standaard vertreklocatie

  • Weissenbruchlaan openbare steiger of Winebar Mendoza (tot 20 pers) 

  • Lommerijk – alleen i.c.m. een boeking bij Dok99 of een boeking voor een vergaderzaal

2. Rotterdam Noord + €95,-

  • Crooswijkse bocht – Vlak bij brouwerij Noord! En 2 tramhaltes naar de Meent.

  • Rotte t.h.v. Station Noord – kom je met het O.V. vanaf buiten Rotterdam dan is deze plek ideaal

  • Prins van terbregge – Combineer vaartocht met een culinaire lunch of diner

3. De Rotte + €145,-

  • Skiberg / Outdoorvalley / Nova – Vanaf dit punt kun je skieen of tuben bij Outdoorvally of dineren bij Nova.
 
 
 

4. Rottemeren + €175,-

  • Vanaf de Pekhuisbrug tot de A20 zijn verschillende punten waar je op kunt stappen, bijvoorbeeld bij De Roerdomp, ook voor Roeibaan Alexander. Restaurant de Meerenbos en de pekhuisbrug.

5. Coolhaven / Delfshaven / Van Nelle + €175,-

  • Let op, onze open rondvaartsloep vaart niet over de nieuwe waterweg(maas). Bij de parksluis keren wij dus om.

6. Kralingse Plas + €145,-

  • Openbare steiger – t.h.v. het lange pad
  • Of combineer jouw vaartocht met een event of dinner bij The Boathouse Kralingen, Restaurant de Tuin of De Schone Lei

Maatwerk of grote groep?

Organiseer je een bedrijfsuitje of evenement op of om het water? Wij hebben veel ervaring met het organiseren van activiteiten op het water en denken graag met je mee! Kijk eens welke mogelijkheden er zijn of stel ons een vraag!

Reserveer nu Word lid! Superdeal

Vandaag nog zelf varen? Dat is zo geregeld!

Reserveer nu