Elektrische sloep huren.

Geen Boot Wel Varen is dé oplossing voor alle mensen in en om Rotterdam die graag willen varen, maar geen duizenden euro's aan de aanschaf en het onderhoud van een sloep willen uitgeven. Wij zorgen voor luxe, ruime en goed functionerende sloepen die u eenvoudig reserveert. Daarnaast bent u niet de enige die profiteert: doordat onze sloepen geheel elektrisch varen leveren wij ook een positieve bijdrage aan een schonere omgeving. 

Een sloep huren in 3 stappen.

Via onze website kunt u eenvoudig een sloep huren in Rotterdam en omgeving.

Stap 1: Boek uw sloep online in ons reserveringssysteem.

Stap 2: Start de sloep met uw telefoon via de sms die u 15 minuten van tevoren ontvangt.

Stap 3: Trossen los en u bent klaar om te genieten! 

Waar vindt u uw sloep?

Bij ons is een sloep huren meer dan alleen een boottocht. Het is een moment van genieten, samen zijn en zorgeloos rondvaren! Om uw dag compleet te maken vindt u onze elektrische sloepen start klaar aan de steiger bij Wine Bar Mendoza aan de Bergse Plas en deze naast Café van Zanten in hartje Rotterdam. Hierdoor kunt u uw dag beginnen met een heerlijk kopje koffie, Na een gezellige vaartocht de dag afsluiten op het terras. Ook tijdens uw vaartocht wordt er aan de innerlijke mens gedacht, Zowel bij Mendoza als van Zanten heeft u de mogelijkheid om een heerlijke picknickbox te bestellen voor aan boord. 

Vandaag nog varen? 

Heb je vandaag nog zin in een tochtje op het water? Reserveer hier direct een elektrische sloep.

Kenmerken van uw elektrische sloep

 • Eenvoudig te besturen: varen zonder vaarbewijs.
 • Luxe en gemak: alle 12 de passagiers kunnen zitten op lekkere dikke kussens.
 • Ruime kuip: er is plaats voor 12 personen.
 • Meteen wegvaren: geen sleutels, maar starten met uw telefoon.
 • Stabiel: de sloep is 7,5 meter lang en 2,5 meter breed.
 • Genoeg stroom: 16 uur lang kan er worden gevaren.
 • Zonnen op het dek: het ligdek is altijd aanwezig.
 • Lange vaartijd: dagelijks van 06:00 tot 23:00, ook buiten het seizoen.
 • Beschutting tegen wind: de buiskap is in zijn geheel of gedeeltelijk te openen.

 

Vaker varen? Word lidmaatschap!

Overweegt u om zelf een sloep aan te schaffen? Dan bent u als Premium Member van Geen Boot Wel Varen voordeliger uit. Een eigen sloep kost u al gauw €4000,- per jaar, met gemiddeld 50 vaaruren per jaar kost u dat dus €80,- per uur varen. Als member van geen Boot Wel Varen betaald u €300,- per seizoen en vaart u al vanaf €25,- per uur. Hierdoor bespaart u al gauw 60% op ieder vaaruur. Uw vaaruren worden pas aan het eind van de maand gefactureerd en u kunt uw reservering tot een dag van te voren verzetten en annuleren. 

Download hier de brochure

Bent u overtuigd? Meld u dan aan via info@geenbootwelvaren.nl 

Vaargebieden

Varen op de Rotte

Het varen op de Rotte richting de Rottemeren is zeker een aanrader. Veel mensen weten wel dat Rotterdam zijn naam dankt aan deze rivier. Maar minder bekend is de schoonheid van het recreatiegebied waar de rivier doorheen stroomt. Tijdens de tocht zie je het landschap helemaal veranderen en overgaan van stad naar een groen natuurgebied. Horecagelegenheden in dit vaargebied zijn: Eetcafe ’t Trefpunt, Destino, Restaurant De Prins, Cafe Oud Verlaat en Restaurant Meerenbos.

afstand 32,5 km
duur 6 uur
plaats Recreatiegebied Rottemeren
Adviesroute Klik hier

Kralingse Plas Rotterdam

De Kralingse Plas is een van de laatst overgebleven veenplassen in Rotterdam. De plas is gelukkig nooit gedempt omdat hij zo diep was. Dit was simpelweg te duur. Laat je verrassen met ons sloepverhuur door dit prachtige vaargebied. Op de Kralingse Plas Rotterdam kom je onder andere de oude molen tegen en krijg je een bijzonder mooi uitzicht op de Skyline van Rotterdam. Horecagelegenheden langs deze route zijn: Restaurant De Tuin, Brasserie Woodz, Restaurant de Schone Lei.

Aan de Kralingse Plas ligt een openbaar zwemstrand en een leuke speeltuin voor je kinderen. Als je wilt gaan zwemmen is ons advies om dit zwemstrand te gebruiken. Het gerucht gaat dat er nog bommen uit de Tweede Wereldoorlog op de bodem van de plas kunnen liggen. Zwemmen bij het zwemstrand is dus veiliger.

afstand 15,7
duur 4 uur
plaats Rotterdam Noord / Kralingen
Adviesroute Klik hier

Bergse Plassen Rotterdam

De Bergse Plassen bestaan uit twee veenplassen tussen de Rotterdamse buitenwijk Hillegersberg en Schiebroek. De plassen zijn in de 17e en 18e eeuw ontstaan door turfwinning. Tussen deze twee plassen loopt de eeuwenoude verbindingsweg de Straatweg, ook wel de Quote Road genoemd.  Op de Voorplas vaar je onder andere langs zeilvereniging Aegir en de molen die vroeger dienst deed als gemaal. Op de Achterplas vind je allemaal kleine eilandjes met daarop recreatiewoningen. Horecagelegenheden die wij aanraden zijn: Winebar Mendoza en Restaurant Gauchos aan de Plas.

Bij de Prins Bernardkade vind je de sluis naar de Rotte. Zorg dat je minimaal 1 uur voor het einde van de boottocht weer bij de sluis bent want het kan daar namelijk erg druk zijn.

afstand 19 km
duur 3,5 uur
plaats Rotterdam
Adviesroute Klik hier

Hoe werkt het:

Huur de sloep in 3 stappen:

Stap 1: Reserveer en activeer jouw elektrische sloep

Kies de dag, het tijdstip en vul in met hoeveel personen je wilt varen in Rotterdam. Voor vertrek ontvang je een sms met hierin een link naar een bedieningspaneel. Hiermee kun je eenvoudig de sloep starten, pauzeren en stoppen.

Stap 2: Check de sloep voor je vertrekt 

Bij de steiger kies je een sloep uit, haal je de stekker uit het stopcontact en controleer je de sloep op nieuwe schade. De bij ons bekende beschadigingen staan vermeld in de map aan boord.

 

 

Stap 3: Varen en aanmeren 

Met de joystick kun je de sloep naar voren of naar achteren bewegen. Leg de sloep altijd terug in dezelfde richting als dat je hem gepakt hebt en stop de stekker weer in het stopcontact.

Spelregels elektrisch sloepverhuur

Samen delen we de sloepen met elkaar, Vandaar dat we iedereen vragen om met een aantal dingen rekeningen te houden. Bekijk alle spelregels en handige tips om zelf te varen met onze sloepverhuur.

Varen met een sloep

Je hebt geen vaarbewijs of vaarervaring nodig om een sloep te besturen. Bekijk ons YouYube-kanaal voor verschillende instructievideo's over de ins en outs van het varen. Bekijk hier de algemene instructievideo:

Tarieven

Je kunt al een sloep huren voor €110,- je mag dan 2 uur gebruik maken van de deelsloep. Wil je langer varen, dan brengen we €55,- per uur in rekening. Je kunt tijdens het varen de huur verlengen, hiervoor bel je naar het algemene nummer. Een medewerker kijkt dan of de sloep beschikbaar is voor verlenging. 

Wanneer je vaker gebruik wilt maken van de sloep is een lidmaatschap wellicht voordeliger. Je profiteert dan van extra scherpe tarieven en we rekenen aan het eind van de maand de gevaren uren af. Neem contact op voor meer informatie. 

Geen Boot Wel Varen - Zelf Varen

Voor leden

Uurtarief: €25,- Daluren / €30,- piekuren

Geen Boot Wel Varen - Laten Varen

Voor niet leden

Uurtarief: €55,- plus €250,- borgsom

Lidmaatschap

Overweeg je om zelf een sloep aan te schaffen? Dan ben je wellicht met een premium lidmaatschap van Geen Boot Wel Varen voordeliger uit. Een eigen sloep kost je al gauw €4000,- per jaar, met gemiddeld 50 vaaruren per jaar kost je dat dus €80,- per uur varen. Als lid van Geen Boot Wel Varen betaal je per seizoen €300,- en profiteer je van extra voordelige tarieven. Daarnaast worden de gevaren uren maandelijks gefactureerd en kun je reserveringen tot 24 uur van te voren kosteloos verzetten en annuleren.

Voor meer informatie en het aanmelden voor een Premium lidmaatschap stuur je ons een e-mail. 

Catering en arrangementen

Een wijntje en een borrelbox van Mendoza

Vaar je vanaf winebar Mendoza, dan maak je jouw vaartocht helemaal compleet met een lekker koud flesje argentijnse wijn ? Je kunt kiezen uit verschillende wijnen zoals sauvignon, Chardonnay of Torrentés. Een koude fles wijn kost €13,50 per fles en glazen (picardigalzen / picknickglazen) kun je van ons lenen. 

Ook iets te eten bij jouw wijntje? Dan heeft Winebar mendoza ook eenvoudige borrelbox met daarin lekkere hapjes en een fles mineraalwater, een box is geschikt voor 4 personen en kost slechts €26,- 

 • Fles Solan de Cabras Mineraalwater*;
 • Argente Tostado Knoflookbrood;
 • Antipasto van salami en hammen*;
 • Verkade Shuttles kaas-ui*;
 • Bakje Blokjes Reypenaer oude kaas;
 • Bakje Smokehouse amandelen*;
 • Puntje Brie*
 • Blikje Olijven met Ansjovis*;
* Dit is een voorverpakte product omdat dit blijft(gesloten) langer goed tijdens jouw vaartocht 

Let op! Een fles wijn en borrelbox is dagelijks beschikbaar vanaf 12:00, vertrekt je vaartocht eerder dan kun je deze pas om 12:00 bij de bar afhalen.