maatregelen

Welke maatregelen gelden er op de boot? 

Een Sloep huren en varen in Rotterdam tijdens corona

(Laatste update: 21 juni 2021)

Ben je uitgefiets of uitgewandeld en wil je toch iets leuks buiten de deur doen? Dan is varen een goed alternatief! Onze sloepen zijn ingedeeld om met maximaal 8 personen uit 4 verschillende huishouden aan boord te gaan, tijdens de vaartocht ben je zelf verantwoordelijk voor de samenstelling van de groep en het houden van 1,5 meter afstand tussen verschillende huishoudens. Voordat je aan boord stapt maken wij de sloep nog even helemaal schoon, hierdoor kan het soms zo zijn dat je nog even moet wachten voordat je aan boord kunt stappen. 

Huidige covid-19 regels op de sloep 

regels op de boot

Ook op de sloep geldt de 1,5 meter afstand regel tussen personen uit verschillende huishoudens. Je bent zelf verantwoordelijk voor het naleven van de covid-19 regels en de samenstelling van de groep. Het advies is om met niet meer dan 8  volwassenen, uit 4 verschillende huishoudens te gaan varen. 

4 huishoudens

Onze sloepen zijn ingedeeld voor maximaal 8 personen uit 4 verschillende huishoudens, kinderen t/m 12 tellen hierbij niet mee. Alleen dan kunt u de nog verplichte 1,5 meter afstand houden tussen personen uit verschillende huishouden. 

veilig varen geen boot wel varen

varen met zijn tweeen

geen boot wel varen maatregelingen

Varen, een veilig corona proof uitje

Ben je ook uitgewandeld of uitgefietst? en wil je toch veilig en in een gecontroleerde omgeving een frisse neus halen? Dan is een vaartocht een leuk alternatief. Niemand komt zomaar dicht bij jouw in de buurt en je bepaald zelf waar je heen gaat. We hebben zitplaatsen gemarkeerd zodat je ook met personen uit verschillende huishoudens aan boord kan. Ook maken we de sloep voordat jij vertrekt helemaal schoon. Kom alleen varen als je uit de buurt komt en beperk onnodige reisbeweigingen, dus kies de opstaplocatie het meest dichtbij jouw huis. 

 

De Covid-19 maatregelen zijn soms best ingewikkeld zijn, normaal zijn onze sloepen geschikt voor 12 personen, echter als gevolg van de maatregelen mag je nu met minder mensen aan boord. Lees daarom voordat je reserveert de geldende covid-19 maatregelen zodat je zeker weet dat je met jouw gezeldschap veilig en binnen de geldende maatregelen aan boord kan. Alvast bedankt dat jij ook helpt om Corona onder controle te krijgen! 

Let op! de maximale groepsgroote is momenteel: 2 personen of 1 huishouden.

Varen met schipper beperkt mogelijk

Wij nemen maximaal 8 vrienden (verschillende huishoudens), 5 stellen (5 huishoudens) of 3 gezinnen (3 verschillende huishoudens mee. Bij aanvang van de vaartocht controleert de schipper of samenstelling van de groep klopt. En wordt per persoon een zitplaats in de sloep aangewezen.

Reserveer nu Word lid! Cadeaubon

Vandaag nog zelf varen? Dat is zo geregeld!

Reserveer nu