Welke maatregelen gelden er op de boot? 

Een Sloep huren en varen in Rotterdam tijdens corona

(Laatste update: 10 juni 2021)

Ben je uitgefiets of uitgewandeld en wil je toch iets leuks buiten de deur doen? Dan is varen een goed alternatief! Op dit moment mag je varen met één huishouden of maximaal 4 personen uit verschillende huishoudens. Verder worden onze sloepen voordat jij aan boord stapt helemaal schoon gemaakt, het kan zijn dat je hierdoor soms nog even moet wachten voordat je aan boord kunt stappen. Tijdens de vaartocht ben je zelf verantwoordelijk voor het naleven van de covid-19 maatregelen

Huidige covid-19 regels op de sloep 

Ook op de sloep geldt de 1,5 meter afstand regel tussen personen uit verschillende huishoudens.

Je mag varen met maximaal 8 personen uit 1 huishouden of maximaal 4 personen uit verschillende huishoudens, m.u.v. kinderen tot en met 12 jaar.

Varen, een veilig corona proof uitje

Ben je ook uitgewandeld of uitgefietst? en wil je toch veilig en in een gecontroleerde omgeving een frisse neus halen? Dan is een vaartocht een leuk alternatief. Niemand komt zomaar dicht bij jouw in de buurt en je bepaald zelf waar je heen gaat. We hebben zitplaatsen gemarkeerd zodat je ook met personen uit verschillende huishoudens aan boord kan. Ook maken we de sloep voordat jij vertrekt helemaal schoon. Kom alleen varen als je uit de buurt komt en beperk onnodige reisbeweigingen, dus kies de opstaplocatie het meest dichtbij jouw huis. 

 

De Covid-19 maatregelen zijn soms best ingewikkeld zijn, normaal zijn onze sloepen geschikt voor 12 personen, echter als gevolg van de maatregelen mag je nu met minder mensen aan boord. Lees daarom voordat je reserveert de geldende covid-19 maatregelen zodat je zeker weet dat je met jouw gezeldschap veilig en binnen de geldende maatregelen aan boord kan. Alvast bedankt dat jij ook helpt om Corona onder controle te krijgen! 

Let op! de maximale groepsgroote is momenteel: 2 personen of 1 huishouden.

Varen met schipper beperkt mogelijk

Als gevolg van het samenscholingverbod varen onze schippers alleen gezinnen rond. Dat betekend dat iedereen ingeschreven moet staan op hetzelfde adres. Voor woongroepen geldt een maximum van 8 personen 

Onze sloep met schipper is normaal geschikt voor maximaal 36 personen, echter als gevolg van de covid-19 maatregelen kunnen er momenteel minder mensen mee. Bij aanvang van de vaartocht controleert de schipper of samenstelling van de groep klopt. 

Reserveer nu Word lid! Cadeaubon

Vandaag nog zelf varen? Dat is zo geregeld!

Reserveer nu