Welke maatregelen gelden er op de boot? 

Een Sloep huren en varen in Rotterdam tijdens corona

(Laatste update: 1 februari 2021)

Ben je uitgefiets of uitgewandeld en wil je toch iets leuks buiten de deur doen? Dan is varen een goed alternatief! Ondanks de maatregelen kun je veilig met een beperkt aantal personen op een sloep. Standaard zie je op onze website staan dat de sloepen geschikt zijn voor maximaal 12 personen, echter kan dat i.v.m. met de huidige maatregelen natuurlijk niet. Wat er wel kan en hoe je veilig kunt varen zie je hieronder. Verder worden onze sloepen voordat jij aan boord stapt helemaal schoon gemaakt, het kan zijn dat je hierdoor soms nog even moet wachten voordat je aan boord kunt stappen. 

Huidige covid-19 regels op de sloep 

Ook op de sloep geldt dat we 1,5 meter afstand houden tussen personen uit verschillende huishoudens

Je mag maximaal 2 personen (samenscholingsverbod) of 1 huishouden varen, m.u.v. kinderen tot en met 12 jaar.

I.v.m. de avondklok kun je tot 20:00 varen met onze sloepen. Zo heb jij genoeg tijd om naar huis te gaan en kunnen wij de sloep nog afsluiten voor 21:00. 

Varen, een veilig corona proof uitje

Ben je ook uitgewandeld of uitgefietst? en wil je toch veilig en in een gecontroleerde omgeving een frisse neus halen? Dan is een vaartocht een leuk alternatief. Niemand komt zomaar dicht bij jouw in de buurt en je bepaald zelf waar je heen gaat. We hebben zitplaatsen gemarkeerd zodat je ook met personen uit verschillende huishoudens aan boord kan. Ook maken we de sloep voordat jij vertrekt helemaal schoon. Kom alleen varen als je uit de buurt komt en beperk onnodige reisbeweigingen, dus kies de opstaplocatie het meest dichtbij jouw huis. 

 

De Covid-19 maatregelen zijn soms best ingewikkeld zijn, normaal zijn onze sloepen geschikt voor 12 personen, echter als gevolg van de maatregelen mag je nu met minder mensen aan boord. Lees daarom voordat je reserveert de geldende covid-19 maatregelen zodat je zeker weet dat je met jouw gezeldschap veilig en binnen de geldende maatregelen aan boord kan. Alvast bedankt dat jij ook helpt om Corona onder controle te krijgen! 

Let op! de maximale groepsgroote is momenteel: 2 personen of 1 huishouden.

Varen met schipper momenteel niet mogelijk

als gevolg van de horeca sluiting mag onze rondvaartboot momenteel niet uitvaren

Onze sloep met schipper is normaal geschikt voor maximaal 36 personen, echter als gevolg van de covid-19 maatregelen kunnen er momenteel minder mensen mee. Door het formaat van de sloep is er wel veel ruimte en kun je bijvoorbeeld met 8 vrienden, 5 stellen of 3 gezinnen samen varen. 

 

Vandaag nog zelf varen?  

Dat is zo geregeld!

Nu reserveren

 

Wil je liever gevaren worden?

  Contact dan een kapitein;)

Meer informatie

Reserveer nu Word lid! Super Deal

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al onze Nieuwtjes en Aanbiedingen!