In een Notendop.. 

Geen Boot Wel Varen heeft als doel iedereen de mogelijkheid te geven om van het water in en om Rotterdam te laten genieten. Ook de minder ervaren watersporter wordt enthousiast en met diverse instructies geholpen om veilig en zorgeloos te kunnen genieten op water.  

Het deelsloep concept van Geen Boot Wel Varen is sinds 2015 het alternatief voor iedereen die graag in en om Rotterdam wil varen maar geen duizenden euro’s aan de aanschaf, het onderhoud en de verzekering van een sloep wil uitgeven. Onze sloepen vind je op 2 plekken in Rotterdam, in Hillegersberg bij Winebar Mendoza en aan de lombardkade in centrum van Rotterdam aan de Rotte. Je kunt heel eenvoudig, online, een sloep reserveren en deze starten je deze met je telefoon, en dat zonder dat je een app hoeft te downloaden. In de grote, ruime en goed onderhouden elektrische aangedreven sloepen van 7,5 meter lang kun je met maximaal 12 personen varen zonder vaarbewijs. Onze enthousiaste crew maakt de sloepen voor vertrek jouw sloep schoon en helpt je uiteraard instappen. Heb je nog weinig vaarervaring? Geen probleem, dan leggen we nog even uit hoe je veilig en zorgeloos kan varen.

 We streven ernaar om iedereen het gevoel te gegeven tijdelijk sloep bezitter te zijn, zo heb je met een paar klikken je eigen sloep gereserveerd en bieden we de mogelijkheid met een lidmaatschap te profiteren van extra scherpe tarieven en privileges. Daarnaast doen we er alles aan om het opstappen zo simpel en snel mogelijk te maken waardoor je bij aankomst op de steiger gelijk weg kunt varen, nog makkelijker dus dan een eigen boot.

geen boot wel varen op bootjesbootje varen met vrienden

Goedkoper dan een boot kopen

Wist een Geen Boot Wel Varen een goedkoper en milieuvriendelijker is dan een eigen sloep? De gemiddelde watersporter vaart namelijk z'n 50 tot maximaal 100 uur per jaar. De jaarlijkse kosten van een (vergelijkbare)sloep zijn zo'n €4000,- en worden opgebouwd door de verzekering, onderhoud, ligplaats, winterstalling, brandstof en het onderhoud. Daarmee kost 50 uur varen €80,- per uur en 100 uur varen €40,- per uur. Met een lidmaatschap ben je een stuk goedkoper uit en je hoefd je geen zorgen te maken over het schoonhouden of het onderhoud van een sloep. Geen Boot Wel Varen zorgt ervoor dat jouw deelsloep schoon en klaar voor vertrek aan de steiger ligt als jij aan komt. Daarnaast varen onze sloepen elektrisch waardoor we het water niet vervuilen en doordat gebruikers van Geen Boot Wel Varen de sloepen met elkaar delen zijn er veel minder boten in een vaargebied nodig. Dat betekend dat er bijvoorbeeld minder grondstoffen, verf en rubbere seals of smeermiddelen nodig zijn dan als iedereen een eigen sloep zou kopen. 

Luxe en elektrisch aangedreven deelsloepen

De Geen Boot Wel Varen sloep is niet zomaar een sloep, de ruime en luxe sloepen worden goed onderhouden en zijn volledig elektrisch aangedreven. De sloepen kunnen eenvoudig, zonder app, met de telefoon van de huurder worden gestart, je hebt dus geen sleutel nodig om de sloep te starten. Dit maakt het huren van een sloep een bijzonder prettige eenvoudig ervaring. Eenmaal op het water valt op dat de sloep lekker stil en erg ruim is, als de gashendel naar voren vaart duwt de krachtige elektro motor de sloep naar een snelheid van maximaal 8 km/u, een snelheid waarmee onder iedere omstandigheid veilig en comfortabel gevaren kan worden. Een beetje wind of stroom tegen maakt weinig verschil. Over de accu hoef je je geen zorgen te maken, met een volle acculading kan de sloep tot wel 16 uur varen. Of de sloep ook harder kan? Stiekem wel, maar dat mag eigenlijk niet, dus daarom zijn de boten begrenst. Toch kan in geval van nood de sloep op afstand worden omgeschakelt en haalt deze maximale snelheid van 12 kilometer per uur, wat voor een elektrische sloep een flinke snelheid is. Als een sloep last heeft van bijvoorbeeld water planten of het weer plots omslaat en het extreem hard waait kan een gebruiker contact opnemen om tijdelijk van extra vermogen gebruik te maken. 

Voor Rotterdammers door Rotterdammers

Het Geen Boot Wel Varen concept is onstaan dankzij Rotterdammers die in het concept gevolgen en de dienst een belangrijke toevoeging vinden aan de stad. Samen hebben het concept de financiele injectie gegeven die nodig was om op te starten. Deze supporters helpen de onderneming groeie door niet alleen hun geld beschikbaar te stellen maar ook hun kennis en hun netwerk. Mede hierdoor kan iedereen die een uitje op het water zoekt niet meer om Geen Boot Wel Varen heen. 

Reserveer nu Word lid! Superdeal

Vandaag nog zelf varen? Dat is zo geregeld!

Reserveer nu