De lente staat voor de deur!

01-01-2020

De zon maakt langzaam zijn intrede en de temperaturen beginnen te stijgen. Op een aangename lentedag is niets lekkerder dan erop uit met een boot! Om de lente extra makkelijk van start te laten gaan, geven wij jou alvast 3 tips voor leuke uitjes op en om de Rotterdamse wateren.

 

1. Met de kids naar de kinderboerderij

De lente is hét moment van jonge, pasgeboren dieren. Hoe leuk is het om met de kids een stukje te varen over de Rotte en tussendoor een rondje over de kinderboerderij te maken? Halverwege de Rotte bevindt zich Kinderboerderij ‘De Blijde Weide’. Vanaf de Rotte kun je gemakkelijk aanmeren en loop je zo de boerderij op. Ga kijken bij de koeien, voeder de geiten in de weide en knuffel de baby konijntjes.

 

Met een koud ijsje stappen jullie weer aan boord en varen jullie heerlijk verder!

 

2. Lunch in Rotterdam

Vaar vanaf Winebar Mendoza de Bergseplas over, de sluis door, richting het centrum, of pak in het centrum een boot en vaar richting de Rottemeren. Vanaf het vertrek op de Rotte (de steiger in het centrum of na de sluis vanaf de Bergseplas) is het ongeveer 15 minuten varen naar een heerlijk lunchtentje in Rotterdam Noord. Vlakbij het Noordplein leg je een boot aan de steiger en loop je naar boven. Eenmaal boven aangekomen stap je het terras van ‘The Brunch Club’ op en geniet je van een heerlijke ‘Eggs Benedict’ of een franse omelet.

 

Ga je liever dineren langs het water? Schuif dan aan bij Destino voor heerlijke Spaanse tapas in het noorden van Rotterdam.

 

3. Dinner on board Rotterdam

Hillegersberg kent enorm veel leuke restaurantjes. Eentje daarvan is Japans restaurant: Kyoto. Voor de vaartocht bestel je telefonisch een lekker sushi menu en tijdens de tocht meer je aan bij de steiger van het restaurant. Je loopt even naar binnen en haalt de lekkerste shashimi, nigiri’s en maki’s op en geniet tijdens zonsondergang van een heerlijk avondmaal. Zo begin je de lente écht goed.

 

Hoe start jij de lente?

Reserveer nu Word lid! Superdeal

Vandaag nog zelf varen? Dat is zo geregeld!

Reserveer nu