Sloepverhuur in Rotterdam, hoe zit dat dan?

Nog niet alles duidelijk? Lees dan de veel gestelde vragen, misschien staat het antwoord er wel tussen ;)

Reserveer nu

Heb je een vraag? 

Vind het antwoord op jouw vraag terug bij de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Of heb je een andere opmerking? Neem dan contact met ons op.

Wij zijn dagelijks van 10:00 tot 20:00 telefonisch bereikbaar op 010 822 21 46

Wil je zelf varen, dan moet je online een reservering maken, telefonisch of per e-mail is dit helaas niet mogelijk. Wil jij je liever laten varen door een van onze schippers? Vul dan het formulier hiernaast in om een afspraak te maken voor een vaartocht. 

010 822 21 46

info@geenbootwelvaren.nl

Bergse Plassen | Winebar Mendoza, Weissenbruchlaan 149

Rotte | Centrum Rotterdam, Lombardkade 46

Wij horen graag waar we mee kunnen helpen! Vul onderstaand formulier in: 

FAQ's ''zelf varen''

Alleen van toepassing op 12 pers. zelf varen sloepen.  

Borg.

We vragen €250,- borg bij het huren van een sloep. Deze betaal je online direct bij het maken van je reservering, via IDEAL of met je creditcard. Je ontvangt de borg binnen uiterlijk 5 dagen weer terug op je bankrekening. 

Annuleren. 

Na het maken van een reservering kun je niet meer kosteloos annuleren, wel kun je de vaartocht tot 72 uur voor aanvang kosteloos verplaatsen, of omzetten in een voucher. Bij slecht weer krijg je deze mogelijkheden ook op de dag van jouw vaartocht.

Muziek.

Je mag zachtjes muziek afspelen op onze sloepen, zodanig dat de omgeving daar geen last van heeft. Daarom accepteren we ook enkel kleine speakers aan boord. Veroorzaken je toch overlast tijdens je vaartocht loop je het risico dat we de huur annuleren en je borg inhouden.  

Eten en drinken.

Tuurlijk mag je eigen eten en drinken meenemen, houdt de sloep tijdens de vaartocht netjes met het doekje dat aan de console hangt. Voor alcohol geldt geniet maar drink met maten, daarnaast vereist de verzekering dat degene die vaart nuchter is.  

Instructies.

Bekijk voordat je gaat varen altijd onze instructievideo, heb je nog nooit gevaren? overweeg dan om de sloep met schipper te huren, zodat je onder begeleiding wat ervaring kunt opdoen. Daarnaast moet je minimaal 21 jaar oud zijn om de sloep te mogen besturen.   

Openingstijden.

Geen Boot Wel Varen is het gehele jaar geopend, dus je kunt zelfs in de winter komen varen! In Hillegersberg | Bergse Plas kan van 09:00 tot 22:00 worden gevaren, vanaf de Lombardkade | Rotte  van 09:00 | 21:00 geopend. En met schipper tot uiterlijk 20:00. 

Locaties.

Onze 12 persoons elektrische sloepen kun je huren vanaf de Bergse Plas | Hillegersberg (Weissenbruchlaan 149) en vanaf de Rotte | Centrum Rotterdam (Lombardkade 46). De Hollander vaart standaard vanaf de Bergse Plas maar kan, ook vanaf andere locaties vertrekken. 

Routes.

Je mag met onze sloepen varen op de Rotte(meren), Kralingse Plas, Bergse Plas, Noorder Kanaal en schie. Per locatie kun je de 3 meest populaire routes bekijken. Je mag niet voorbij de Coolhaven varen, dus over de Nieuwe Maas of door de Oude Haven is niet toegestaan.

FAQ's ''Varen met schipper''

Alleen van toepassing op de 36 pers. boot met schipper. 

Opstapplaats.

Standaard vertrekken we vanaf Winebar Mendoza, Weissenbruchlaan 149. U bent voor of na de vaartocht van harte welkom om nog even een drankje te doen. Wil je langer dan 1 uur borrelen, met meer dan 10 personen. Neem dan even contact op met Winebar Mendoza zodat ze zich op jouw komst kunnen voorbereiden. (Let op; reserveringen op vrijdag en zaterdag zijn niet mogelijk) 

Vaarroutes. 

Standaard varen we route van 2 tot 2,5 uur over de Bergse Voor en Achterplas. Bij vaartijd van 3 uur of langer kunnen we op verzoek, via de sluis* van de Bergse Plas af. We kunnen dan een stukje over de Rotte varen (3 tot 6 uur), een rondje over de Kralings Plas (minimaal 4 uur) of eventueel richting Delfshaven (minimaal 4 uur).

Regen of harde wind.

Bij slecht weer, regen of harde wind, zullen we de sloep gedeeltelijk of in z'n geheel overdekken en kan de zijkant worden gesloten met ramen. Zo zorgen we ervoor dat jouw uitje niet in het water valt.

Kortom de vaartocht gaat gewoon door tenzij Geen Boot Wel Varen anders bepaalt, zie hiervoor onze algemene voorwaarden. 

Drankjes arrangement.

Bij het drankjes arrangement zorgen we ervoor dat er gekoelde drankjes voor je aan boord staan, hierbij houden we rekening met gemiddeld 4 consumpties per persoon per uur. Het arrangement is dus NIET onbeperkt, wel zorgen we voor voldoende variatie in de drankjes. De drankjes mogen alleen tijdens de vaartocht worden genuttigd en niet worden meegenomen van boord na afloop van de vaartocht. 

Proviand meenemen.

Zelf proviand meenemen of laten bezorgen door een cateraar is geen enkel probleem, standaard zorgen we voor een koelbox met ijs en glazen. Van te voren eten en drinken laten bezorgen is helaas niet mogelijk omdat er geen ruimte beschikbaar is dit op te slaan of te koelen op de steiger. Wel zorgen we ervoor dat we 15 minuten voor aanvang aanwezig zijn zodat je alle tijd hebt je eigen eten en drinken aan boord te zetten. 

Wijzigen of annuleren.

Omdt we begrijpen dat het soms best lastig is om met een grote groep een datum te priken mag je de boot tot 5 dagen na het maken van de reservering nog kosteloos annuleren. Daarna kun je de sloep annuleren tot 14 dagen voor aanvang, maar bereken we wel 25% van het betaalde bedrag als annulerings vergoeding. Gemaakte reserveringen wijzigen kan tevens tot 14 dagen voor aanvang. 

Sanitaire stop. 

De Hollander heeft helaas geen toilet aanboord, wel kun je voor en na de vaartocht naar het toilet bij Winebar Mendoza. Ook kunnen we op de Bergse Plas, tijdens de openingstijden bij W.S.V. Aegir van het toilet gebruik maken. Op de Kralingse Plas kunnen we stoppen bij een openbaar toilet. Op de Rotte zijn helaas geen mogelijkheden voor een sanitaire stop. Overboord plassen of in de natuur is uiteraard niet toegestaan. 

Muziek aan boord. 

Er is een speaker aan boord waar je je eigen muziek op mag afspelen, je kunt met de bluethooth verbinden met de aanwezig speaker. De muziek mag alleen zachtjes worden afgespeeld omdat het vanuit de Gemeente Rotterdam verboden is om geluidsoverlast te veroorzaken in het vaargebied.

Een eigen speaker mag niet worden gebruikt tijdens de vaartocht. 

Reserveer nu Word lid! Superdeal

Vandaag nog zelf varen? Dat is zo geregeld!

Reserveer nu